Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Να μην επεκταθεί προς Ανατολάς το ΝΑΤΟ

Επιστολή προς τις γυναίκες της Αθήνας, με την οποία ζητείται η συμπαράσταση στον αγώνα ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ

"Εμείς οι γυναίκες της Αθήνας τοποθετούμαστε υπέρ μιας ειρηνικής Ευρώπης και απαιτούμε να σταματήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς".Τα παραπάνω αναφέρει με ανοιχτή διακήρυξη προς τις γυναίκες της Αθήνας το συμβούλιο Μόσχας του Κοινωνικού Κινήματος Πανρωσική Γυναικεία Ενωση.Στη διακήρυξη αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Αγαπητές γυναίκες της Αθήνας σε σας απευθύνονται οι γυναίκες της Μόσχας. Σήμερα, πάνω μας κρέμεται μια μεγάλη δυστυχία προς τα σύνορα της Ρωσίας, προωθείται το Βορειοατλαντικό μπλοκ (ΝΑΤΟ).

Η συνάντηση των Προέδρων Μπ. Γιέλτσιν και Μπ. Κλίντον στο Ελσίνκι δεν έδωσε για τη Ρωσία θετικά αποτελέσματα. Οι σχετικές ενέργειες οπωσδήποτε θα προκαλέσουν αντιδράσεις από αυτούς ενάντια στους οποίους απευθύνονται. Εμείς γνωρίζουμε πως ούτε για μας ούτε για σας αυτή η υπόθεση δε θα τελειώσει με θετικό τρόπο. Οι ΗΠΑ καλυπτόμενες με τη μάσκα των φιλειρηνιστών με τα χέρια του ΝΑΤΟ θέλουν να εξαπολύσουν νέο παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη. Η Αμερική είναι μακριά ενώ εμείς είμαστε κοντά. Στη φωτιά αυτού του πολέμου θα πεθάνουν οι δικές μας και δικές σας οικογένειες, τα δικά μας και τα δικά σας σπίτια θα καούν, θα καταστραφούν οι δικές μας και δικές σας πόλεις. Τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά θα πολεμήσουν ο ένας τον άλλον, θα σκοτωθούν και θα μείνουν ανάπηρα. Δυστυχώς, μια από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς είναι γυναίκα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ολμπράιτ.

Εμείς οι γυναίκες δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχες στο ό,τι συμβαίνει.

Θα πρέπει να δράσουμε στο όνομα του μέλλοντος των παιδιών μας. Μπροστά μας βρίσκεται το δίλημμα: Ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν οι λαοί της Ευρώπης; Το δρόμο της συναίνεσης και προόδου ή το δρόμο της δυσπιστίας της αντιπαράθεσης και του ψυχρού πολέμου;

Εμείς οι γυναίκες της Μόσχας τοποθετούμαστε υπέρ μιας ειρηνικής Ευρώπης και απαιτούμε να σταματήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.

Ελπίζουμε πως όλοι οι υγειά σκεπτόμενοι άνθρωποι των ευρωπαϊκών χωρών θα καταλάβουν τον κίνδυνο από την επέκταση του ΝΑΤΟ και θα απαιτήσουν από τα κοινοβούλια των χωρών τους να μην επικυρώσουν τη συμφωνία για την ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ. Εμείς τώρα πραγματοποιούμε πικετοφορίες έξω από τις πρεσβείες του ΝΑΤΟ και των άλλων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ συγκεντρώνουμε υπογραφές κάτω από την έκκληση "ΝΑΤΟ μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας".

Αγαπητές γυναίκες της Αθήνας!

Οι κοινές προσπάθειες θα αναγκάσουν τους πολιτικούς και την ηγεσία του ΝΑΤΟ να υπολογίσουν την άποψη των γυναικών της Ευρώπης. Σήμερα υπάρχει ακόμη χρόνος να μην επιτρέψουμε τα λάθη, τα οποία αύριο μπορούν να είναι μοιραία για όλη την ανθρωπότητα. Πιστεύουμε στην κατανόηση και υποστήριξή σας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ