Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Μεγάλη ενημερωτική εξόρμηση

Σε πραγματικό συναγερμό βρίσκονται από προχτές οι συνδικαλιστές και τα μέλη δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων της Θεσσαλονίκης που, με βασικό πυρήνα το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα 17 παραρτήματά του, αλωνίζουν καθημερινά τους χώρους δουλιάς, τις γειτονιές και τα γιαπιά ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να σαρώσει εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από δεκαετίες αγώνων.

Χτες και την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις με το ενημερωτικό υλικό της Επιτροπής Σωματείων Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο της Καμάρας και στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, στο φωτισμένο βράχο στις Συκιές, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης, στην πλατεία Δημαρχείου του Ευόσμου και στον πεζόδρομο της Μενεμένης. Στους παραπάνω χώρους έχουν στηθεί μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, τραπεζάκια, έχουν κρεμαστεί αεροπανό και ταμπλό.

"Αυτή η δραστηριότητα για την καταδίκη του "κοινωνικού διαλόγου" και των νέων αντεργατικών μέτρων που προαναγγέλλει, θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και για όλη την επόμενη βδομάδα. Γίνονται προσπάθειες για παρέμβαση σε ακόμη περισσότερους χώρους, συνοικίες και χωριά", δήλωσε ο πρόεδρος των Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Βασίλης Αχτσής.Ηδη έχουν προγραμματιστεί παρόμοιες εξορμήσεις αλλά και συγκεντρώσεις, στην Τούμπα, στην Πολίχνη, στο Καλοχώρι, στα Λαγυνά, στο Σοχό, στον Αγιο Βασίλειο και στον Αγιο Αθανάσιο.

Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση της δουλιάς ο Β. Αχτσής σημείωσε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κόσμου της δουλιάς στην προσπάθεια της επιτροπής σωματείων. Ιδιαίτερα για τον κλάδο των οικοδόμων, με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στις περιοδείες στα γιαπιά, ο Β. Αχτσής ξεκαθαρίζει, ότι το σύνολο σχεδόν του κλάδου γνωρίζει το τι επιδιώκεται μέσα από τον διαβόητο "διάλογο" και συμφωνεί "πως ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας είναι αυτός της αντίστασης και του αγώνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μας τσακίζει η ακρίβεια, στους δρόμους για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας της υγείας(2022-02-17 00:00:00.0)
Σε εγρήγορση οι ταξικές δυνάμεις(2006-05-27 00:00:00.0)
Γιαπί το γιαπί η οργάνωση της απεργίας(2004-11-02 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη η ταξική απάντηση στην αντιασφαλιστική λαίλαπα(2002-05-28 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλιάς οργανώνεται η απεργία(2002-05-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την ασφάλιση(2000-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ