Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΦΤΕΞ
Ετοιμο το σχοινί της ιδιωτικοποίησης

Στο όνομα του παγώματος των χρεών αποκρατικοποιούμενων επιχειρήσεων, με σχετική τροπολογία, που ψηφίστηκε χτες από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ιδιωτικοποίησης της ΣΟΦΤΕΞ και συγκεκριμένα του ξεπουλήματός της στον Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι αναστέλλεται για 12 μήνες η πληρωμή των υφιστάμενων χρεών, δεν επιτρέπεται η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και η κήρυξη πτώχευσης για τα προαναφερόμενα χρέη και αναστέλλεται η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής τόνισε ότι με την τροπολογία μπορεί να δίνονται κάποιες ανάσες ζωής στους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ, αλλά για να ετοιμαστεί καλύτερα το σχοινί που θα τους κρεμάσουν με την ιδιωτικοποίηση. Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ευθύνες τους για το ξεπούλημα μεγάλων επιχειρήσεων στους ιδιώτες, προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να κατηγορήσουν το ΚΚΕ ότι δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους.

"Δεν μπορούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, που έχουν μεγάλες ευθύνες για το ότι οδηγούνται μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας στο ξεπούλημα και η ΣΟΦΤΕΞ στον Λαμπράκη, να μας βάζουν τέτοια διλήμματα", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου όχι μόνο δε διέψευσε το ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του Λαμπράκη σχετικά με τη ΣΟΦΤΕΞ, αλλά ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι για όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων υπάρχει διάγραμμα ιδιωτικοποίησής τους.

  • Και ενώ η "επιχείρηση ιδιωτικοποίησης" προχωρά με ταχείς ρυθμούς, αποδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους γενικότερα είναι ότι απορρίφθηκε πρόταση του βουλευτή του ΚΚΕ Λεων. Αυδή να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία οι επιθεωρήσεις εργασίας να επανέλθουν στην ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, ώστε στο μέτρο του δυνατού να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ