Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης, σε συνεργασία και με άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα:

Σήμερα Παρασκευή
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει στις 8 μ.μ.,σε συνεργασία με το δήμο, εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει ομιλία και πολιτιστικό πρόγραμμα, με θεατρική παράσταση από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, απαγγελίες και τραγούδια από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και βράβευση μαθητών.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γλυφάδας διοργανώνει λαμπαδηφορία στις 8.30 μ.μ. από την Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου έως το Κολυμβητήριο.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ν. Σμύρνης και Ταύρου καλούν τους φίλους της ειρήνης να προσέλθουν στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης στις 6.15 μ.μ.,στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας στις 6.30 μ.μ.,στο Δημαρχείο Μοσχάτου στις 7 μ.μ. και στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Σοφίας) στον Ταύρο στις 7.15 μ.μ.,για να υποδεχτούν το Καραβάνι της Ειρήνης,που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους των παραπάνω δήμων. Το Καραβάνι της Ειρήνης θα έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, από όπου θα ξεκινήσει στις 5.15 μ.μ. και θα τερματίσει στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Γεωργίου) στον Ταύρο. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Αναργύρων διοργανώνει πικετοφορία, που θα ξεκινήσει από την 6η στάση (εργατικές πολυκατοικίες) στις 7 μ.μ. και μέσω Ανάκασας θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, όπου θα γίνει συγκέντρωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας πραγματοποιεί πανεξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και τα καταστήματα της πόλης. Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, διοργανώνει βραδιά ειρήνης, παράδοσης και πολιτισμού, όπου θα πάρουν μέρος τα συγκροτήματα του "Εργαστηρίου Λαϊκής Παράδοσης" Καβάλας με την εφταμελή ορχήστρα "Ελλήσποντος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας διοργανώνει στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) εκδήλωση, αφιερωμένη στα 52 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης. Επίσης θα γίνουν περιοδείες σε ΟΣΕ, ΔΕΗ, Πεταλίδι, Χαροκοπιό, Κυπαρισσία, Αετό.
Αύριο Σάββατο
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Παγκρατίου διοργανώνει από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Αλσος Παγκρατίου εκδήλωση, όπου καλεί τους μικρούς φίλους της ειρήνης να ζωγραφίσουν γι' αυτήν. Επίσης στον ίδιο χώρο στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση και ομιλία.
  • Στα Εξάρχεια στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56) θα γίνει συγκρότηση τοπικής επιτροπής "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης ανεβάζει στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αλσους, την παράσταση "Κόκκινα ολόφρεσκα παντζάρια" της Χρυσάνθης Συροπούλου - Λάμπρου από το Α Τμήμα Θεάτρου του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης. Επίσης από τις 6 έως τις 8 μ.μ. διοργανώνει, με την επιμέλεια της Ενωσης Γυναικών Ηλιούπολης (ΟΓΕ), εκδήλωση με ζωγραφική των παιδιών για την ειρήνη στον παιδότοπο της κεντρικής πλατείας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου και η τοπική "Νεανική Δράση" διοργανώνουν εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Χαλανδρίου (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα), με ομιλία, προβολή σλάιτ για τη Νέα Τάξη και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου και χορούς από το ίδρυμα "ΖΗΣΗ".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα,η "Νεανική Δράση" και τα 15μελή των Γυμνασίων και Λυκείων του Βύρωνα στις 5.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην Λουίζα) προβάλλουν την αντιπολεμική ταινία "Η Μπαλάντα του αίματος".
  • Στο Ελληνικό η Επιτροπή Ειρήνης, ο Δήμος, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου συνδιοργανώνουν στις 7 μ.μ. στο Λύκειο Ελληνικού εκδήλωση με ομιλία και προβολή αντιπολεμικής ταινίας.
  • Η "Νεανική Δράση" Υμηττού διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. συναυλία στην πλατεία Αγ. Φωτεινής.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας πραγματοποιεί εξορμήσεις στην αγορά της Καλαμάτας, στο Διαβολίτσι, στη Μεθώνη και τη Φοινικούντα.
Κυριακή 18 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την κοινότητα Πηγής και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Τρικάλων, όπου θα λάβουν χώρα λαϊκό πανηγύρι με δημοτικά τραγούδια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης διοργανώνει πορεία ειρήνης στις 7 μ.μ. από το μνημείο της Παναγιάς έως την Κεντρική Πλατεία, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει αγώνα ανωμάλου δρόμου για τη νεολαία μήκους 3.000 στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από την Πλατεία Καπνεργάτη. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 837574 και 838058.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Βέροιας διοργανώνει πορεία ειρήνης αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, η οποία θα ξεκινήσει από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης της κοινότητας Πατρίδας και θα καταλήξει στη Βέροια. Η μεταφορά των πολιτών θα γίνει με αστικά λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την αφετηρία τους στις 9.30 και 10 το πρωί.
Τρίτη 20 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η τοπική "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν στις 8 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας φιλειρηνική συγκέντρωση.
Πέμπτη 22 Μάη
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Αρτας διοργανώνει στο ΤΕΙ προβολή ταινίας, συζήτηση, έκθεση βιβλίου, φωτογραφικού υλικού και σκίτσου. Η έκθεση θα συνεχιστεί την Παρασκευή και το Σάββατο.
Κυριακή 25 Μάη
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Β. Δ. Ελλάδας και οι αντίστοιχες κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" διοργανώνουν στις 11 π.μ. πορεία ειρήνης από την Πρέβεζα στο Ακτιο,στη ΝΑΤΟική βάση των ιπταμένων ραντάρ τύπου AWAKS. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Φόρο Πρέβεζας. Βασικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση και να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ