Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή στο Μαραθώνα

Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη για την ειρήνη, ενάντια στη "νέα τάξη"

Στο Μαραθώνα θα συναντηθούν την Κυριακή οι φίλοι της ειρήνης για να πορευτούν στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη για την ειρήνη και ενάντια στη "νέα τάξη" του ιμπεριαλισμού. Το... ποτάμι της μεγάλης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης,θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από τον Τύμβο για να "φουσκώσει" στην πορεία των 42 χιλιομέτρων που θα διανύσει και να καταλήξει στις 7.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως.

Οι νέοι θα έχουν ξεχωριστή παρουσία από την έναρξη της πορείας. Από αύριο Σάββατο το απόγευμα θα στήσουν τη δική τους κατασκήνωση ειρήνης στην παραλία στο Ζούμπερι,έξω από τη Ν. Μάκρη. Η πρωτοβουλία ανήκει σε τοπικές κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη". Την άλλη μέρα το πρωί θα μπουν στη Μαραθώνια Πορεία, που θα περάσει από εκεί.

Στη Μαραθώνια Πορεία καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Επιτροπή Νέων Λογιστών, το ΔΣ φοιτητών της ΑΣΚΤ με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της ΣΤΕΦ Αθήνας, ο Σύλλογος σπουδαστών ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών Χημείας ο "Λεύκιππος", η Επιτροπή Λακώνων Στήριξης του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της πορείας

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης έχει ως εξής:

- 8.00 π.μ.: Τύμβος του Μαραθώνα, αφή φλόγας, χαιρετισμός εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ και του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης (ΠΣΕ).

- 8.30 π.μ.: Εκίνηση Πορείας.

- 9.30 π.μ.: Στάση στη Νέα Μάκρη,χαιρετισμός Επιτροπής Ειρήνης Ν. Μάκρης.

- 12.00 μ.: Στάση στη Ραφήνα,χαιρετισμός δημάρχου και Επιτροπής Ειρήνης Ραφήνας.

- 1.30 μ.μ.: Στάση στο Πικέρμι,χαιρετισμός από την ΠΕΑΕΑ.

- 3.30 μ.μ.: Στάση στην Παλλήνη,χαιρετισμοί από δήμαρχο, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ.

- 5.30 μ.μ.: Στάση στην Αγία Παρασκευή,χαιρετισμοί από δήμαρχο, ΓΣΕΕ, ΟΓΕ, Ομοσπονδία Οικοδόμων.

- 7.30 μ.μ.: Τερματισμός στο Πεδίον του Αρεως, χαιρετισμός από ΠΣΕ, "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, έγκριση ψηφίσματος. Παράλληλα, από τις 6 μ.μ. θα υπάρχει στο Πεδίον του Αρεως καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Θωμόπουλο.

Λεωφορεία για το Μαραθώνα

Με πρωτοβουλία τοπικών Επιτροπών Ειρήνης θα ξεκινήσουν ή θα διέλθουν λεωφορεία, για τη Μαραθώνια Πορεία, από τις παρακάτω περιοχές:

  • Καλλιθέα,ένα λεωφορείο για τον Τύμβο στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Δαβάκη και ένα άλλο λεωφορείο στις 4 μ.μ. για την Αγ. Παρασκευή επίσης από την πλατεία Δαβάκη.
  • Αιγάλεω,ένα λεωφορείο από την πλατεία Εσταυρωμένου στις 6.30 π.μ. Το ίδιο λεωφορείο στις 6.45 π.μ. θα περάσει από την πλατεία Ελεούσας (Αγ. Βαρβάρα) και στις 7 π.μ. από το Παλατάκι Χαϊδαρίου.
  • Χολαργός,ένα λεωφορείο του δήμου από την πλατεία Δημοκρατίας στις 7 π.μ.,το ίδιο στις 7.10 π.μ. θα περάσει από την πλατεία Κύπρου και στις7.20 π.μ. από την πλατεία Αντιστάσεως (τέρμα λεωφορείων).
  • Ανω Λιόσια,ένα λεωφορείο για την Αγία Παρασκευή στις 4 μ.μ. από την πλατεία Δημαρχείου.
  • Χαλάνδρι,από την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 7.15 π.μ.
  • Μαρούσι,ένα λεωφορείο από τον Ηλεκτρικό Σταθμό στις 6.45 π.μ.
  • Κυψέλη,από την ομώνυμη πλατεία στις 7 π.μ.
  • Γαλάτσι,από το παλιό τέρμα (Βεϊκου και Γαλατσίου) στις 7 π.μ.
  • Πατήσια - Ριζούπολη,από την Αγία Βαρβάρα (τέρμα Πατησίων) στις 7 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2236.054 (18.00 - 20.30).
  • Ταύρος,από το Δημαρχείο στις 6.30 π.μ.
  • Νέα Σμύρνη,από την οδό Ομήρου αριθ. 68 στις 3.45 μ.μ.,με προορισμό την Αγία Παρασκευή.
  • Αχαρνών,από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στις 6.45 π.μ.
  • Πειραιάς,ένα λεωφορείο στις 6.45 π.μ. από το Δημοτικό Θέατρο με προορισμό τον Τύμβο και ένα άλλο στις 1.30 μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο με προορισμό την Παλλήνη. Τηλέφωνα συμμετοχής: 4170.714 και 4115.026 (08.00 - 15.00) και 4179.676 (18.30 - 20.30).
  • Κοκκινιά,στις 7 π.μ. από τη Νεάπολη (πλατεία Κουμπάκη), από τη Νίκαια (πλατεία Αγ. Νικολάου), από την Π. Ράλλη (Παιδική Στέγη). Επίσης το μεσημέρι στις 2.45 μ.μ. από την πλατεία Αγ. Νικολάου και από την Π. Ράλλη(Παιδική Στέγη). Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων 4979.369 και 4907.011 (εργάσιμες ώρες).
  • Βύρωνας,από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) στις 7 π.μ.
  • Αγ. Δημήτριος,από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Βάλτου και Παπάγου) στις 6 π.μ.
  • Ελληνικό,από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 6.45 π.μ.Το ίδιο λεωφορείο από τον Αλιμο (Βουλιαγμένης και Δωδεκανήσου) στις 7 π.μ.Το απόγευμα από το Ελληνικό (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) στις 4.30 μ.μ. θα αναχωρήσει άλλο, με προορισμό την Αγ. Παρασκευή.
  • Ζωγράφου,από την πλατεία Γαρδένιας στις 7 π.μ..Από την ίδια πλατεία θα αναχωρήσει και στις 3 μ.μ. το οποίο στις 3.10 μ.μ. θα περάσει από την πλατεία Κύπρου.
  • Καισαριανή,από την πλατεία Καισαριανής στις 7 π.μ.
  • Ν. Ιωνία,από το Σταθμό του Ηλεκτρικού στις 6.30 π.μ.
  • Πετρούπολη,στις 6.30 π.μ. το ίδιο από Ν. Λιόσια στις 6.45 π.μ. και στις 7 π.μ. από Αγ. Ανάργυρους.
Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

1. Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

2. Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - για την αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.

3. Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

4. Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Πεδίον του Αρεως.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ. καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της ΑΘήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 3827.303, 3844.853.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ