Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με δηλώσεις δε λύνονται τα προβλήματα

Από το 1994, ήταν η τρίτη κατά σειρά η πλημμύρα που έπληξε πρόσφατα τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής απαντώντας, χτες, στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης όσων αγροτών δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ και δεύτερον αν θα γίνουν επιτέλους τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα, αρκέστηκε στην επανάληψη των γνωστών δηλώσεων και εξαγγελιών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τις κυβερνητικές και εν πολλοίς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις προς τους πληγέντες αγρότες από το 1994 σημείωσε ότι από την πλημμύρα του Απρίλη δεν καταστράφηκαν μόνο 30.000 στρέμματα, όπως υπολογίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου, αφού έχουν ήδη επανασπαρθεί 130.000 στρέμματα. "Με εξαγγελίες ότι δίνονται χρήματα, δε λύνονται τα προβλήματα, ούτε τα γενικότερα, αλλά ούτε και τα ειδικότερα αγροτών που έχουν δοκιμαστεί και δοκιμάζονται κάθε χρόνο", τόνισε ο Β. Μπούτας, προσθέτοντας: "Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει αποζημίωση και στους αγρότες, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ".

Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού επισήμανε ότι ψηφίζονται συνεχώς νόμοι για την ενίσχυση των βιομηχάνων αναρωτήθηκε: "Γιατί, δηλαδή, ο φτωχός αγρότης που παθαίνει συνέχεια ζημιές δεν πρέπει να αποζημιώνεται και πρέπει να περιμένει πότε θα αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Και βεβαίως οι αλλαγές που προτίθεστε να κάνετε, απ' ό,τι έχει διαρρεύσει στον Τύπο, είναι στην κατεύθυνση να τα φορτωθούν πάλι οι αγρότες που ξανά θα πληρώσουν τα σπασμένα".

Αναφερόμενος ο βουλευτής του ΚΚΕ στα αντιπλημμυρικά έργα τόνισε ότι οι τρεις απανωτές πλημμύρες έχουν χτυπήσει την καμπάνα. Αμεσα πρέπει να παραμεριστούν οποιαδήποτε προβλήματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές ή άλλες μελέτες και να αρχίσει αμέσως η κατασκευή τους, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ