Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τους πανεπιστημιακούς

Την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής πήρε χτες το νομοσχέδιο για την εξέλιξη των μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων. Ο υπουργός Παιδείας έχει την εξουσιοδότηση να διατυπώσει το τελικό κείμενο και να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το νομοσχέδιο καθιερώνει ανοιχτές διαδικασίες κρίσης και επιδιώκει να αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες ή προβλήματα τα οποία εκκρεμούν και δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή των δύο βασικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και ισχύουν, των Ν.1268/82 και Ν.2083/92. Σύμφωνα όμως με κύκλους των πανεπιστημιακών, το νομοσχέδιο στην προσπάθεια να αποκαταστήσει αδικίες των προηγούμενων νόμων δημιουργεί νέες, καθώς σε μια σημαντική μερίδα προσωπικού (όπως είναι οι μόνιμοι επιστημονικοί συνεργάτες, βοηθοί και επιμελητές) δε δίνεται ουσιαστικά δυνατότητα εξέλιξης.

Παράλληλα, "το πολύ προωθημένο και χαρακτηριστικό γνώρισμα" όπως χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την καθιέρωση "ανοιχτής διαδικασίας" έρχεται σε αντίθεση στο αίτημα του διδακτικού προσωπικού για κλειστή διαδικασία κρίσης για τα υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ (ώστε να μην υπάρχουν κάθε λογής εξαρτήσεις).

Μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να καταθέσει στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα μισθολογικά θέματα των πανεπιστημιακών. Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ο υπουργός Παιδείας, κατεύθυνση του νομοσχεδίου θα είναι ο διαχωρισμός των μελών ΔΕΠ σε πλήρους και μερικής απασχόλησης με ανάλογη κλιμάκωση στις αποδοχές τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ