Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργαζόμενοι "β' κατηγορίας" στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ανελέητη επίθεση ενάντια στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά τους δέχονται οι εργαζόμενοι, επίθεση που θεσμοθετείται και σε κυβερνητικό και σε τοπικό επίπεδο, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου χτες μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Εξήγησαν ότι με διάφορα κάθε φορά προσχήματα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνείται να λύσει τα προβλήματα που χρονίζουν, όπως είναι οι απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν ορισμένοι κλάδοι εργαζομένων, τα μέτρα ασφάλειας, η άρνηση καταβολής των επιδομάτων κλπ.

Ειδικότερα, τόνισαν ότι οι εργατοτεχνίτες του Μηχανουργείου Δήμου δουλεύουν στις πιο ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με μεγάλη επιβάρυνση στην υγεία τους. Επισκευάζουν και συντηρούν τα απορριμματοφόρα που, λόγω της 24ωρης λειτουργίας τους, δεν υπάρχει χρόνος καθαριότητάς τους, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μόνιμες εστίες μολύνσεως από παλιά συσσωρευμένα σκουπίδια. Ετσι, πριν ενάμιση χρόνο οι ηπατικές αναλύσεις έδειξαν στους 71 τεχνίτες οι 38 να έχουν ηπατίτιδα Β, ενώ συχνή είναι και η εμφάνιση επικίνδυνων ασθενειών, όπως αλλεργικής δερματοπάθειας, λοιμώξεις του αναπνευστικού κ. ά.

"Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αντί να διαθέσει μερικά μόνο κονδύλια για να επιλύσει τα προβλήματά μας προτιμά να ακολουθεί μία πολιτική "βιτρίνας", να ξοδεύει σε εκδηλώσεις που τις απολαμβάνουν μόνο οι εκλεκτοί της πόλης και οι οποίες γίνονται για να προσελκύσουν τα ΜΜΕ", λέει ο Απ. Ζησίδης,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο.

Τέλος οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης καλούνται από τη διοίκηση του Σωματείου τους να παραβρεθούν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου σε έκτακτη συνεδρίαση συζητούνται τα εργασιακά τους προβλήματα. "Για να αφουγκραστούν από κοντά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ποιος είναι υπεύθυνος που δε λύνονται τα προβλήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ