Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια επιστολή και μια απάντηση

Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο δήμαρχος Λιβαδειάς Χρ. Παλαιολόγος,με αφορμή το δημοσίευμα του "Ρ" "Προστιμολάγνος δήμαρχος στη Λιβαδειά" στις 6 Μάη, διαμαρτύρεται γιατί θεώρησε ""υκοφαντικών προθέσεων" το ρεπορτάζ. Ο ίδιος, αφού προσπερνά το γεγονός ότι τα πρόστιμα έτσι κι αλλιώς είναι εξοντωτικά, επιχειρεί να απαλύνει τις εντυπώσεις, επικαλούμενος το ομόφωνο της απόφασης στο ΔΣ. Στη συνέχεια, αιτιολογώντας τα πρόστιμα, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Η Λιβαδειά είναι από τις πρώτες πόλεις που απέκτησαν Χώρο Υγειονομικής Ταφής, τον οποίο επεκτείνουμε για να υποδεχτούμε και απορρίμματα από τις γύρω κοινότητες. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε στη φάση ανανέωσης και συμπλήρωσης όλου του εξοπλισμού μας και εκσυγχρονισμού όλου του συστήματος συλλογής και διάθεσης. Τέλος, διαβεβαιώνω την εφημερίδα σας ότι οι πολύπλευρες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με εκδηλώσεις, έντυπα, ομιλίες, βιβλία, οδηγούς, συνεργασία με τα σχολεία, αφίσες, συνεντεύξεις, καταχωρήσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις εφημερίδες, κοστίζουν πολύ περισσότερο στο Δήμο Λιβαδειάς από τις εισροές λόγω προστίμων".

Απάντηση του συντάκτη: Αυτό που προσπαθεί να αποκαλύψει και να στηλιτεύσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι η τακτική και πολιτική του δημάρχου Λιβαδειάς, η συμπεριφορά του απέναντι σε αυτό που λέγεται λαϊκός θεσμός της ΤΑ, κοινωνική πολιτική, διεκδικητικός και αγωνιστικός ρόλος της ΤΑ. Και φυσικά μόνο αφορμή ήταν η συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτό που κατακρίνεται δεν είναι τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά το χαράτσωμα των δημοτών.

Χαράτσωμα που, είτε επιβάλλεται για τις σακούλες, είτε για τα παρκόμετρα, είτε για τα πιστοποιητικά, είτε για τα μέτρα του ομοϊδεάτη του νομάρχη Βοιωτίας, έχει ως μόνιμο στόχο την τσέπη του απλού εργαζόμενου, του άνεργου, του επαγγελματία, του αγρότη της Λιβαδειάς. Αν αφορούσε μια μεμονωμένη απόφαση επιβολής προστίμων, να είναι σίγουρος ότι δε θα ασχολούνταν κανένας. Εμείς απλά ευχόμαστε να υλοποιηθούν και να υλοποιούνται όλα τα μέτρα πρόληψης και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, όχι όμως σε βάρος της τσέπης των κατοίκων. Αρκετά η κυβέρνηση έχει επιβάλει πολιτικές λιτότητας και πολιτικές που οδηγούν μόνο τα φτωχά λαϊκά στρώματα να χώνουν πιο βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ