Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τσιμέντο και στο οικόπεδο Ευσταθίου

Και οι δύο, ο Κ. Λαλιώτης,ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο Στ. Λογοθέτης,ως δήμαρχος του Πειραιά, έχουν επανειλημμένα διαρρήξει τα ιμάτιά τους δημόσια, όταν πρόκειται για... την προστασία του περιβάλλοντος και τις προσπάθειες που οι ίδιοι, δήθεν, κάνουν για αυτήν. Συχνά έχουν εκδώσει - με λεφτά του κρατικού ή δημοτικού κορβανά αντίστοιχα - και πανάκριβα ιλουστρασιόν πολύπτυχα, για να προβάλουν τις σωτήριες ενέργειές τους, η ανακοίνωση των οποίων συμπίπτει συνήθως με προεκλογικές περιόδους.

Υπουργός και δήμαρχος όμως κάνουν, εν κρυπτώ, τα ακριβώς αντίθετα. Ολο και περισσότερο τσιμέντο προστίθεται στον Πειραιά, σε μια πόλη που δεν αντέχει άλλο. Το έγκλημα επαναλαμβάνεται σήμερα στο οικόπεδο Ευσταθίου. Τον τελευταίο χώρο που είχε απομείνει στην Καστέλα, για να γίνει πράσινο, πλατεία, όπως όλοι οι αρμόδιοι υπόσχονταν εδώ και χρόνια στον πειραϊκό λαό. Ενα χώρο μάλιστα, που αποτελεί δημόσιο κτήμα και σώθηκε επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια από την οικοδόμηση, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, καθώς απομακρύνθηκαν ως καταπατητές οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του!

Ο εκσυγχρονισμός πάντως δεν καταλαβαίνει από δημόσια κτήματα. Και οι ενδιαφερόμενοι προσπέρασαν το σκόπελο, προσέφερε, λέγεται, τις υπηρεσίες του γι' αυτό και ο υπουργός, ενώ ο δήμαρχος φέρεται ότι έβαλε την Πολεοδομία του δήμου να εκδώσει την απαιτούμενη οικοδομική άδεια.

Κι όμως, όπως κατήγγειλε χτες ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας,πρόκειται για ένα οικόπεδο που βρίσκεται πάνω από τη "σπηλιά του Παρασκευά", πάνω στο αρχαίο τείχος του Πειραιά, ο μοναδικός χώρος πλατείας που απέμεινε στην περιοχή, με θέα στη θάλασσα.

"Αποτελούσε μάλιστα η σωτηρία του οικοπέδου, υπογράμμισε ο Π. Σαλπέας, ένα από τα βασικά σημεία της προεκλογικής καμπάνιας του Στ. Λογοθέτη το 1990, όταν καταφέραμε, μαζί τότε, στο κέντρο της προεκλογικής περιόδου, να σταματήσουμε στο παρά πέντε την ανανέωση της οικοδομικής άδειας, που με δικές μας φροντίδες είχε ανασταλεί, αφού αποδείξαμε ότι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες δεν είχαν την κυριότητα του χώρου".

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, άπαντες οι σύμβουλοι όπως και η διοίκηση του Δήμου σιώπησαν, παρά τις επίμονες ερωτήσεις και καταγγελίες, για το θέμα, των συμβούλων της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", Π. Σαλπέα και Κ. Τζατζάνη."Εμείς ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι, τόνισαν χτες οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τους κατοίκους της Καστέλας και ολόκληρου του Πειραιά, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του οικοπέδου Ευσταθίου".

Γερ. Τρ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ