Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Γιόρτασε τα 50 της χρόνια

Τα 50 της χρόνια συμπλήρωσε προχτές η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αττικής και γιόρτασε τα "γενέθλια" με εκδήλωση σε ταβέρνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 900 άτομα.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ενωσης Χ. Πισπιρίγκος,ο οποίος υποστήριξε την αναγκαιότητα για συντονισμό δράσης όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, αλλά και γενικότερα, για να μην περάσει η κυβερνητική λαίλαπα, που δε θ' αφήσει τίποτα όρθιο από τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Χαιρέτισε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Συντακτών,Ν. Γαβαλάς.Ενα ξεχωριστό δώρο έκανε στην Ενωση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 και ταμίας της Ενωσης Συντακτών,Ν. Καραντηνός,προσφέροντας δύο φύλλα κατοχικού "Ριζοσπάστη" με ημερομηνία 10 Μάη 1944, φύλλο που αναφερόταν στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, και 10 Σεπτέμβρη1944. Στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι τα φύλλα αυτά εκδόθηκαν κάτω από τη γη και συνέβαλε ουσιαστικά στην έκδοσή τους, προσφέροντας χαρτί, ο αείμνηστος Π. Χριστοδουλόπουλος.

Μετά τη λήξη των χαιρετισμών ακολούθησε γλέντι με δημοτική μουσική και τραγούδια. Κλαρίνο έπαιξε ο Π. Πλαστήρας και τραγούδησαν οι Γιώτα Βέη, Βαγγελιώ Χριστιά, Σοφία Βότα, Θ. Βότας και Π. Τσιαμπάς.

Χαιρετιστήριο στην εκδήλωση έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης,ενώ παραβρέθηκαν ο Μ. Κοψίδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρης,καθώς και εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ