Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζονται εξηγήσεις...

Την υποχρέωση η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων να γνωστοποιήσει όλους τους αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων των γραφείων του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, των δημοτικών παρατάξεων και το ύψος των λογαριασμών των ετών 1996 και 1997, επισημαίνει, με αφορμή πληροφορίες για υπέρογκους λογαριασμούς τηλεφώνου ορισμένων δημοτικών παραγόντων, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.Δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν χαρακτηριστικά περίπτωση τηλεφωνικού λογαριασμού, ύψους 3.500.000 δραχμών για δύο μήνες!

Οπως σημειώνει ο Λεων. Αυδής, η Δημοτική Αρχή οφείλει να ανακοινώσει αν η συγκεκριμένη πληροφορία είναι αληθινή και να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις. Να ανακοινώσει, ακόμη, σε ποιους έχουν παραχωρηθεί δημοτικά κινητά τηλέφωνα και σε ποια ποσά ανέρχονται οι λογαριασμοί των τηλεφώνων αυτών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. "Πρόκειται για ένα γενικότερο ζήτημα που δεν εξαντλείται στη διερεύνηση μόνο ενός συγκεκριμένου περιστατικού, όσο κι αν αυτό είναι απαράδεκτο και ακραίο", τονίζει ο Λεων. Αυδής.

Να σημειώσουμε ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, πάμπολλες φορές, δημοτικοί σύμβουλοι έχουν διατυπώσει αίτημα να πληροφορηθούν σχετικά με τις αποδοχές, αλλά και τα έξοδα διαφόρων δημοτικών παραγόντων. Στο αίτημά τους για σύνταξη και διανομή ενός πλήρους, με τα παραπάνω στοιχεία, καταλόγου, η Δημοτική Αρχή είτε κωφεύει είτε παραπέμπει στο αόριστο μέλλον... κάτι που προφανώς δεν είναι τυχαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ