Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
Να σταματήσει η κοροϊδία

Κλειστή θα παραμένει η χωματερή των Ανω Λιοσίων για ακόμα 48 ώρες, μετά και τη χτεσινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου των εργαζομένων εκεί για συνέχιση της απεργίας, που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με κυλιόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας τη μονιμοποίηση, μέσα από το νομοσχέδιο για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, 95 εργαζομένων που εργάζονται στη χωματερή με σύμβαση έργου (αυτεπιστασίας). Στη χτεσινή δεύτερη μέρα της απεργίας τα ποσοστά συμμετοχής άγγιξαν το 100%, αφού απέργησαν και οι 230 εργαζόμενοι, μόνιμοι και έκτακτοι.

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν και πάλι την Τετάρτη για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο Σύλλογος των εργαζομένων πάντως δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις 48ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά την Τετάρτη - μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου - αν δεν υπάρξει μέχρι τότε δέσμευση από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο, για τη μονιμοποίηση των 95 εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων, Γιώργος Χάρδας, δήλωσε στο "Ρ" ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, και ότι την ευθύνη για την απεργία την έχει το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών. Ο πρόεδρος επέρριψε ακόμα ευθύνες στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την καθυστέρηση του προγράμματος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στους τοπικούς άρχοντες της Βορειανατολικής Αττικής, που αρνούνται να εγκρίνουν τις χωροθετήσεις για την εγκατάσταση εκεί Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ