Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ
Κόλαφος για τη διοίκηση Καραπάνου

Ακυρώθηκε ως παράνομη η αποπομπή συμβούλου, με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης, σε βάρος της οποίας γίνεται δικαστική έρευνα

Κόλαφο κατά της πλειοψηφίας της διοίκησης Θ. Καραπάνου στη "Μελισσοκομική" αποτελεί η τελεσίδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται προηγούμενη αντιδημοκρατική απόφαση της διοίκησης της Κοινοπραξίας για την "εκπαραθύρωση" του συμβούλου Νίκου Μπακανδρίτσου. Κι αυτό, μόνο και μόνο επειδή ο Ν. Μπακανδρίτσος κατάγγειλε την απερχόμενη, πλέον, διοίκηση Καραπάνου για κακοδιαχείριση, οικονομικές ατασθαλίες και πλαστούς ισολογισμούς.

Οπως μόνο ο "Ρ" έγραψε, η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων είχε καταψηφίσει δύο φορές τον απολογισμό και τον ισολογισμό που είχε παρουσιάσει η διοίκηση Θ. Καραπάνου. Παρ' όλα αυτά, κι ενώ καταγγελλόταν ανοιχτά για κακοδιοίκηση, κάθε λογής αυθαιρεσίες και οικονομικές ατασθαλίες, αρνήθηκε μέχρι τέλους να παραιτηθεί, για λόγους, έστω, ηθικής τάξης. Αντ' αυτού, η διοίκηση Καραπάνου - σε συνεργασία με τον παράνομα διορισμένο διευθυντή Στ. Παφύλα, γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ - επιδόθηκε σε διώξεις εργαζομένων, όπως, π.χ., του πωλητή Αλέκου Παπανικολάου, επειδή αποκάλυψαν τη ζημιογόνα δράση της διοίκησης.

Τελικά, έφτασαν στο σημείο, με στημένες διαδικασίες και παράνομες ενέργειες, να διώξουν από το ΔΣ τον εκλεγμένο σύμβουλο Ν. Μπακανδρίτσο, γιατί αρνήθηκε να συναινέσει και κατάγγειλε την πλειοψηφία του ΔΣ για οικονομικές ατασθαλίες και τους πλαστούς ισολογισμούς. Με βάση αυτές τις καταγγελίες ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει διατάξει τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να προβεί σε έρευνα της υπόθεσης και των λογιστικών βιβλίων της "Μελισσοκομικής" και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, τόσο κατά του Θ. Παφύλα όσο και των άλλων μελών της πλειοψηφίας (Ρουμπή Κων., Λιάκου Βασ. και Αναστασίου Χρήστου). Ολα αυτά, σε συνδυασμό και με την απόφαση του Πρωτοδικείου, που ακυρώνει ως παράνομη την αποπομπή του Ν. Μπακανδρίτσου, επιβεβαιώνουν τη ζημιογόνα δράση της διοίκησης Καραπάνου, η οποία αναμένεται να καταδικαστεί και με την ψήφο των αντιπροσώπων στις εκλογές που γίνονται το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ