Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΑ
Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου

"To σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για το ΕΣΥ είναι ένα πακέτο μέτρων ουσιαστικής υπονόμευσης του υπάρχοντος και με πολλά κενά συστήματος υγείας", τόνισε, μιλώντας σε ημερίδα εργασίας με θέματα την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας και την αναβάθμιση του ΕΣΥ, ο νομαρχιακός σύμβουλοςΜιχ. Σπυριδάκης. "Το σχέδιο νόμου Υγείας - Πρόνοιας και το νομοσχέδιο για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, που βρίσκεται υπό κατάθεση, έχουν κοινή γραμμή που δεν είναι άλλη από την πολιτική της ΕΕ, είπε. Στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι άλλος, παρά να ενισχυθούν και με αυτή την παρέμβαση τα ιδιοτελή και μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

Πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο νοσοκομείων, σε χρεοκοπία ασφαλιστικών ταμείων και γενικά σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Ζήτησε την απόσυρση του σχεδίου νόμου και κάλεσε τους φορείς και όσους υπηρετούν τον Δημόσιο Τομέα της Υγείας να συντονίσουν τα βήματά τους, προκειμένου να οργανωθεί η πάλη για την απόκρουση της πολιτικής που προωθείται και στον τομέα της υγείας.

Μιλώντας στην ημερίδα ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Λιάκος, υποστήριξε ότι στα σημεία του νομοσχεδίου για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, που αναφέρονται στην υγεία, ορίζεται ότι "άσχετοι με το αντικείμενο υπάλληλοι θα προτείνουν στη ΝΑ πώς θα γίνει η αγωγή της υγείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ