Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Προσκλητήριο για αγωνιστική συμμετοχή

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων θα γίνουν στις 31 του Γενάρη

Πρόσκληση προς τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ για συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις 31 του Γενάρη απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Οι εκδηλώσεις γίνονται για την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΒΕ να δώσει αυξήσεις στις συντάξεις κατά 3,5%+3,5% για το 1996. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και πικετοφορίες προς όλα τα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού φορέα και στους επιμέρους κυβερνητικούς φορείς.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΤΕΒΕ για τις αυξήσεις των συντάξεων, τη στιγμή που το Ταμείο έχει πάνω από 80 δισ. διαθέσιμα κεφάλαια και πλεόνασμα χρήσης για το 1995 11 δισ. στον κλάδο της σύνταξης και 7 δισ. στον κλάδο της υγείας. Οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι η απώλεια του εισοδήματός τους έχει φτάσει το 40%, με αποτέλεσμα 90.000 συνταξιούχοι του Ταμείου να ζουν με σύνταξη 60.000, 70.000 και 90.000 δραχμών. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι "η θετική πορεία των εσόδων του ΤΕΒΕ και των διαθέσιμων είναι προϊόν της θεαματικής αύξησης των εισφορών κατά την τελευταία πενταετία, σε αντίθεση με τη συνεχή συρρίκνωση των συντάξεων".

Στο προσκλητήριο για συμμετοχή των συνταξιούχων στις κινητοποιήσεις, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι διεκδικούν την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΣ του ΤΕΒΕ για τις εξευτελιστικές αυξήσεις και απαιτούν κατώτερη σύνταξη για το 1996 στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης ζητούν 15% αύξηση για συντάξεις μέχρι 150.000 δρχ. και 10% για τις μεγαλύτερες.

Οι συνταξιούχοι, τέλος, ζητούν την εξασφάλιση του κοινωνικού πόρου και αφορολόγητη σύνταξη για εισόδημα μέχρι δυο εκατομμύρια και επαναφορά της συμμετοχής στα ακριβά φάρμακα στο 10%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ