Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
Ενας 16χρονος ο δράστης, λέει η Αστυνομία

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η δολοφονία των δύο ηλικιωμένων αδελφών στους Αμπελόκηπους. Ενα 16χρονο παιδί είναι, όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης του διπλού φονικού.

Ο ανήλικος Τ. Θ. συνελήφθη και - σύμφωνα με την Αστυνομία - ομολόγησε ότι το βράδυ της 15ης Γενάρη σκότωσε τις αδελφές Βασιλική Καρακάση, 83 χρόνων, και Ολγα Περάκη, 80 χρόνων, μέσα στο διαμέρισμά τους, στην οδό Αρκαδίας 47, στους Αμπελόκηπους. Υπέδειξε, μάλιστα, τον τόπο που είχε πετάξει το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι). Στο σπίτι του βρέθηκαν, επίσης, τα ρούχα που φορούσε την ώρα της πράξης του και στα οποία υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Στην προανάκριση υποστήριξε ότι επισκέφθηκε τις ηλικιωμένες γυναίκες στο σπίτι τους, με σκοπό να πληρώσει το νοίκι δύο μηνών για ένα διαμέρισμα που διέμενε αυτός, η μητέρα και ο ανήλικος αδελφός του και ανήκε στην Ολγα Περάκη. Εκείνες του πρόσφεραν κουραμπιέ και νερό και, αφού πήραν τα χρήματα, άρχισαν να του κάνουν παρατηρήσεις για τη διαγωγή του, όπως την είχαν πληροφορηθεί, και να τον απειλούν ότι θα έδιωχναν την οικογένειά του από το διαμέρισμα. Ο νεαρός έσπρωξε, τότε, την Καρακάση και την έριξε στο δάπεδο, ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, η αδελφή της κινήθηκε εναντίον του με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα. Αυτός την αφόπλισε και με το μαχαίρι χτύπησε τις γυναίκες αρκετές φορές στο λαιμό και στο στήθος. Τις χτύπησε και στο κεφάλι με ένα πορσελάνινο βάζο. Εν συνεχεία, έπλυνε τα χέρια του κι έφυγε τρέχοντας.

Χτες η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Ανηλίκων, Ξένη Δημητρίου, που, αφού τη μελέτησε, άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του 16χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από τον αρμόδιο ανακριτή, στον οποίο αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ο ανήλικος δράστης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ