Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα βήματα του Τόμας

Και ενώ ο νέος πρωθυπουργός θα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, εμείς λέμε να δούμε μια ταινία, μια ταινία που θα μας πάρει μακριά από τα πολιτικά δρώμενα. Μια ταινία καλή, δυνατή, αγαπητή, αινιγματική και ερωτική, μια ταινία που άφησε εποχή στην... εποχή της... Από το STAR στις 23.15 "Υπόθεση Τόμας Κράουν" του Νόρμαν Τζιούσον. Μια ταινία με εκπληκτικές δράσεις στους δρόμους του Σαν Φραντσίσκο, αλλά ταυτόχρονα και μια ταινία αισθησιακή και ερωτική, λεπτή, και υπέροχη. Ο Στιβ Μακ Κουίν στο ρόλο ενός τζέντλεμαν λωποδύτη, που σχεδιάζει τη ληστεία όλων των εποχών. Τα σχέδιά του έρχεται να ανατρέψει η γοητευτική ερευνήτρια της ασφαλιστικής εταιρίας - Φέι Ντάναγουεϊ, που είναι αποφασισμένη να τον αποκαλύψει. Εκείνος, όμως που θα αποκαλυφθεί είναι ο έρωτας που θα ανατρέψει τα.. ανατρεπτικά σχέδια και των δύο.

Από την ΕΤ-1 στη 01.00 "Τα 39 βήματα" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Μια εξαιρετική ταινία μυστηρίου του μεγάλου σκηνοθέτη, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Μπούναν. Μια θαυμάσια ταινία, που συνδυάζει το ειδύλλιο, την αγωνία, τις υποψίες, το σασπένς, το μαύρο, κυνικό αλλά λεπτότατο χιούμορ με την κατασκοπία. Ενας νέος, προσπαθώντας να σώσει την εκλεκτή της καρδιάς του από τα χέρια ανθρώπων που συνωμοτούν, αναγκάζεται να γίνει και εκείνος κατάσκοπος. Μια αριστουργηματική ταινία του Χίτσκοκ.

Από την ΕΤ-3 στις 02.00 "Λέσχη κοριτσιών" του Μαρκ Ρόζμαν.

Μια ταινία μυστηρίου που μας μεταφέρει στην απόφαση επτά κοριτσιών να κάνουν ένα πάρτι, αλλά σκοντάφτουν πάνω στην απαγόρευση της γηραιάς οικοδέσποινας. Τα παιδιά λογομαχούν με την ηλικιωμένη, θυμώνουν, κάνουν μια ανόητη και επιπόλαιη φάρσα και δυστυχώς η γηραιά κυρία πεθαίνει. Εντρομα τα νέα παιδιά δεν ξέρουν τι να κάνουν με το πτώμα και πώς να βρουν έναν τρόπο να μην έρθει η αστυνομία έως ότου γίνει το πάρτι τους... Τη νύχτα που γίνεται το πάρτι, όμως, η ψυχή της ηλικιωμένης εκδικείται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ