Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερούν οι πληρωμές ενισχύσεων

Δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές επιδοτήσεις, αλλά και αποζημιώσεις, καθυστερούν να καταβληθούν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ποσά τα οποία αφορούν την περσινή και ακόμα την προπερσινή χρονιά.

Ειδικότερα, την ώρα που χειμάζεται η αιγοπροβατοτροφία, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν εισπράξει ακόμα ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 70 δισ. δραχμές, για τη χρονιά του 1994 και οι οποίες έπρεπε να είχαν πληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο, αφού οι τιμές στο γάλα έχουν μειωθεί δραματικά και το εισόδημά τους συρρικνώνεται δραστικά. Καθυστέρηση υπάρχει επίσης και στην ολοκλήρωση της καταβολής των ενισχύσεων στα σιτηρά, οι οποίες έπρεπε να είχαν πληρωθεί μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, μετά το "αλαλούμ" που δημιουργήθηκε από την εγκύκλιο που εξέδωσε την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών για φορολογική ενημερότητα. Επιπλέον, απλήρωτοι παραμένουν ακόμα οι παραγωγοί ροδάκινων και βιομηχανικής ντομάτας, αφού οι μεταποιητικές βιομηχανίες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν τους έχουν πληρώσει για την παραγωγή που πήραν το καλοκαίρι, ενώ καθυστέρηση μηνών παρατηρείται και στην καταβολή των εξαγωγικών επιδοτήσεων.

Εκτός από αυτά, σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, και το φαινόμενο να αποζημιώνονται οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος δε λέει να σταματήσει, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ