Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους κτηνοτρόφους

Αμεσες λύσεις από την κυβέρνηση, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, ζητά, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους κτηνοτρόφους του νησιού να αγωνιστούν για τα δίκαιά τους.

Για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου, τα "δεινά" που άφησε πίσω της η πολύμηνη καραντίνα, εξαιτίας του αφθώδους πυρετού, ήρθε να συμπληρώσει η δραματική πτώση της τιμής του γάλακτος. Για παράδειγμα, η τιμή στο πρόβειο γάλα έπεσε κατά 100 δραχμές σε σχέση με την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο, οδηγώντας στην απόγνωση την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων. Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ επισημαίνει πως η σημερινή κατάσταση στο γάλα και η κατακόρυφη πτώση της τιμής του, ήρθε ως αποτέλεσμα των αθρόων εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων στη χώρα μας και της αδιάφορης πολιτικής της κυβέρνησης, μπρος στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Με τη στάση αυτή, η κυβέρνηση - τονίζεται στην ανακοίνωση - κάνει ξεκάθαρο, για μια ακόμα φορά, ότι δε νοιάζεται για την πορεία της κτηνοτροφίας, αλλά, όπως και τα άλλα κόμματα ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη και "ΣΥΝ", αγωνιά για το πώς θα πιάσει τους στόχους του Μάαστριχτ, αδιαφορώντας για την οικονομική εξαθλίωση των κτηνοτρόφων.

Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους κτηνοτρόφους του νησιού να ενώσουν τη φωνή και τον αγώνα τους με τους κτηνοτρόφους της Κρήτης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και να απαιτήσουν: Τιμή στο γάλα, που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα λογικό εισόδημα. Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές τυροκομικών προϊόντων και να παρθούν μέτρα για τον έλεγχο των τιμών στις ζωοτροφές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ