Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεμβατική ακτινολογία σε δύσκολες περιπτώσεις

Τριακόσιες λεπτές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο ανθρώπινο σώμα με τη μέθοδο της επεμβατικής ακτινολογίας. Περιπτώσεις που δεν ήταν δυνατό να θεραπευτούν με τον "παραδοσιακό" τρόπο, θεραπεύονται με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

Τα παραπάνω επισήμανε χτες ο πρόεδρος της Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας - Αγγειοακτινολογίας - Νευροακτινολογίας, καθηγητής, Δ. Κελέκης,χτες, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Ημερίδα Επεμβατικής Ακτινολογίας που θα γίνει στις 27 του Γενάρη.

Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η μέθοδος της επεμβατικής ακτινολογίας παρεμβαίνει σε ασθένειες που είναι δύσκολο να εγχειριστούν. Τέτοιες περιπτώσεις είναι, μεταξύ άλλων, τα διάφορα αγγειακά προβλήματα, τα ανευρύσματα, οι θρομβώσεις, οι βαριές μορφές καρκίνου, τα προβλήματα στειρότητας ανδρών και γυναικών. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της επεμβατικής ακτινολογίας είναι ο μικρός χρόνος αποθεραπείας, η αποφυγή των εγχειρήσεων, και το μικρό κόστος των επεμβάσεων σε σχέση με τη συμβατική χειρουργική.

Η μέθοδος της επεμβατικής ακτινολογίας εφαρμόζεται εδώ και δέκα χρόνια στη χώρα μας στα νοσοκομεία "Αρεταίειο", "Λαϊκό", "Ευαγγελισμός", στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας, στα αντικαρκινικά νοσοκομεία "Μεταξά" και "Αγιος Σάββας", στο "Ευγενίδειο" κ. α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ