Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς σχολεία η Καλογρέζα

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, ζητώντας από τους αρμόδιους του ΟΣΚ απαντήσεις για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανέγερση σχολείων στην Καλογρέζα στη θέση "Ανατόλια", καθώς και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές.

Αν και η Καλογρέζα - περιοχή του Δήμου Ν. Ιωνίας - είναι μια περιοχή με 15.000 κατοίκους, πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη, δεν έχει γυμνάσιο και λύκειο. Παλιό αίτημα των κατοίκων ήταν να χαρακτηριστεί χώρος σχολείου το οικόπεδο δίπλα από το πρώην εργοστάσιο "Ανατόλια", ενταγμένο στο οικοδομικό τετράγωνο 263 της Καλογρέζας, όπου θα χτιζόταν ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, για να συστεγαστούν εκεί το 6ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση "η ανέγερση, το ταχύτερο δυνατό, Γυμνασίου και Λυκείου αποτελεί ζωτική ανάγκη για τις περιοχές Καλογρέζας και Αλσούπολης, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουν τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής να λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια, προϋπόθεση απαραίτητη για το σύγχρονο σχολείο".

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχαν καταθέσει στη Βουλή ερώτηση, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και ερΓ. Αραβανής.Οι δύο βουλευτές ανέφεραν: "Το 1986 άρχισαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, το 1988 το οικόπεδο αποκτήθηκε από τον ΟΣΚ και το 1993 δημοπρατήθηκε. Το καλοκαίρι του 1994 άρχισαν οι εκσκαφές, έπεσαν τα πρώτα τοιχία υπογείου και θεμελίων, όμως με τις πλημμύρες του Οκτώβρη του 1994 σκεπάστηκε ολόκληρο από τα νερά και καταστράφηκε ό,τι είχε γίνει μέχρι τότε, καθώς και τα μηχανήματα. Ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος, μετά από σοβαρές προστριβές και οι υπεύθυνοι μηχανικοί απαίτησαν καινούριες εδαφολογικές μελέτες, οι οποίες θα πρέπει να παραδοθούν μέσα στο Νοέμβρη του 1995".

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ν. Ιωνίας συναντήθηκαν με τη διευθύντρια - συντονίστρια του ΟΣΚ Κ. Αλεξάκη,στην οποία εξέθεσαν το αίτημα για συγκεκριμένες απαντήσεις στο θέμα της ανέγερσης σχολείων. Η Κ. Αλεξάκη είπε ότι οι εργασίες για την ανέγερση των σχολείων θα αρχίσουν σε δύο μήνες, βασισμένες στις ίδιες εδαφολογικές μελέτες και ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου δύο χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ