Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ

«ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ»: «Η διαφθορά ξεστρατίζει κάθε τόσο τη χώρα, την αποσπά από τον σκοπό και τον στόχο της. Οι ίδιοι οι πολίτες νιώθουν μέγα το βάρος στις καθημερινές συναλλαγές τους με τις Εφορίες, τις Πολεοδομίες και αλλού. Αυτή είναι η θεατή εκδοχή της διαφθοράς. Ομως η αθέατη πλευρά της, η συνδεδεμένη με τη δράση και τις φιλοδοξίες της πολιτικής, είναι η χειρότερη, επειδή δίδει σήματα ανάλογα στην κοινωνία, νομιμοποιώντας εκείνη του υπαλλήλου, του ενδιάμεσου, του καθενός που κατέχει θέση και ασκεί την όποια μικρή εξουσία» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΟΡΑΚΙΑ: «Καλά, προσποιούνται άγνοια, ή, όντως, ζούσαν σε άλλη χώρα; Για όσους παριστάνουν τους έκπληκτους μιλάμε, ιδιαίτερα δε για εκείνους που ανακαλύπτουν ξαφνικά πώς λειτουργεί ή σε τι έχει μεταλλαχτεί ο θεσμός της Τοπικής αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (...) Δεν άκουσαν, έστω, την καταγγελία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ για το ότι τάζονται ως και οικογενειακοί τάφοι για την απόσπαση της ψήφου των δημοτών;» (η ερώτηση στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ... «Το σοβαρότερο είναι, ωστόσο, η δικαιολογημένη πικρή αίσθηση των πολιτών, που συνειδητοποιούν ότι αναγκάζονται να μάχονται, καθημερινά, σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο, που επιβραβεύει τα κόλπα, ευνοεί τις "κουμπαριές" και εχθρεύεται τη διαφάνεια. Κι αυτή η αίσθηση, που καταδιώκει τον μέσο πολίτη, συσσωρεύει, αργά, αλλά σταθερά, υλικό εκρηκτικό, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τους - ούτως ή άλλως - εύθραυστους πολιτικούς συσχετισμούς» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ