Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγγυάται... την καταπολέμηση των σκανδάλων

Συνεχίζοντας την επιχείρηση παραπλάνησης του ελληνικού λαού, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς και να εμφανίσουν το κόμμα τους σαν τον... εγγυητή της καταπολέμησης των σκανδάλων. Επαναφέροντας συνεχώς τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, περί καταπολέμησης της διαφθοράς, προσπαθούν να αθωώσουν το ένοχο παρελθόν τους, αποφεύγοντας βέβαια επιμελώς να θίξουν τους «κανόνες» του συστήματος που υπηρετούν.

Ο Ευάγ. Βενιζέλος, με δηλώσεις του χτες, ανέφερε ότι «το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ήδη παρουσιαστεί δύο φορές στα Μέσα Ενημέρωσης και περιλαμβάνει δευτερεύουσες τροποποιήσεις της ποινικής νομοθεσίας που επιβάλλονται και από σχετικές διεθνείς συμβάσεις. Δεν είναι περιττές, αλλά είναι περιθωριακές μπροστά στο φαινόμενο της διαφθοράς με ποινικοποίηση. Με αύξηση των ποινών δεν αντιμετωπίζονται τα θέματα, γιατί η γενική προληπτική λειτουργία του ποινικού δικαίου είναι δυστυχώς περιορισμένη».

Εξάλλου 32 βουλευτές, που απαρτίζουν τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας σε θέματα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη, στην οποία «ζητούν πειστικές απαντήσεις για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες». Προβάλλοντας οκτώ σημεία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι το «υπουργείο Απασχόλησης φαίνεται ότι πρωτοστατεί στη νέα αντίληψη περί επανίδρυσης του κράτους με σκοτεινούς όρους, με δημιουργία παραδιοικητικών μηχανισμών και επιλεκτικές τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις κλειδιά».

Παράλληλα, με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί τον Σ. Τσιτουρίδη για μεθόδευση στην υπόθεση Κατσικάρη, που όπως αναφέρει «καταδεικνύει» ότι ο Σ. Τσιτουρίδης είχε «επίγνωση του ασυμβιβάστου», αλλά δε «δίστασε να το παρακάμψει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ