Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι αρχηγοί Στρατού Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Αλλαγές στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Γράψας, μέχρι χτες διοικητής ΑΣΔΕΝ που θα διαδεχτεί τον αντιστράτηγο Νικόλαο Ντούβα, ο οποίος αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του και του απονέμεται ο βαθμός του στρατηγού. Παράλληλα, αποστρατεύονται ο έως χτες γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Παναγιώτης Καράμπελας, ο Α' υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Στέλιος Παναγόπουλος και ο διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Ευθύμιος Γρετσίστας.

Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, όπως αναμενόταν άλλωστε, ενώ ο επίσης αντιστράτηγος Αντρέας Κόης επιλέχθηκε για αρχηγός της Πυροσβεστικής. Ο Α. Δημοσχάκης μέχρι την ανάληψη της θέσης του αρχηγού ήταν προϊστάμενος Επιτελείου του αρχηγείου, ενώ ο Α. Κόης, μέχρι πρότινος ήταν Α' υπαρχηγός. Οι δύο νέοι αρχηγοί αντικατέστησαν τους Γ. Αγγελάκο και Χ. Σμέτη, που παραιτήθηκαν την Παρασκευή και προχτές, αντίστοιχα. Σήμερα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Αντιστρατήγων για να κρίνει τους αντιστρατήγους Στέλιο Σύρο και Ευστράτιο Κυριακάκη, καθώς και τους υποστρατήγους της Αστυνομίας για την κάλυψη θέσεων, ενώ ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, αποστρατεύεται και σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του δεύτερου υπαρχηγού καταργείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ