Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρώτα ονόματα υποψηφίων νομαρχών - δημάρχων

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει νομάρχες και δημάρχους που θα προωθήσουν την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Αλ. Παπαδόπουλος παρουσιάζοντας τα κριτήρια με τα οποία το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τους υποψηφίους του, ήταν κατηγορηματικός ότι πήραν το χρίσμα για να «εκφράσουν τις προοπτικές του σημαντικού και γιγάντιου ρόλου που θα διαδραματίσει εφ εξής η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της νέας διακηρυγμένης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αντίληψης για την αποκέντρωση». Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που σαν κυβέρνηση προώθησε τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα επιμένει σ' αυτή την πολιτική με νέο στοιχείο την αποκέντρωση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Οι «νέες υποψηφιότητες», τόνισε ο Αλ. Παπαδόπουλος, στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, θέτοντας σαν «όρο και βασική προϋπόθεση», οι υποψήφιοι «να κομίσουν τη νέα αντίληψη για την αποκέντρωση».

Συγχρόνως, με ανακοίνωσή της, η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών χαρακτηρίζει «κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση» τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και καλεί τους πολίτες «να μην κλείσουν τα μάτια στα οδυνηρά αποτελέσματα της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να υποκλέψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και συγχρόνως να συγκαλύψει τη συναίνεση που απλόχερα προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στα ονόματα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για τις Νομαρχίες, από τους νυν νομάρχες θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα οι εξής: Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, Βοιωτίας Κλ. Περγαντάς, Εύβοιας Αθ. Μπουραντάς, Θεσπρωτίας Ηλ. Λιάκος, Κυκλάδων Δ. Μπάιλας, Λασιθίου Α. Στρατάκης, Πρέβεζας Β. Ιωάννου, Ρεθύμνου Γ. Παπαδάκης.

Νέες υποψηφιότητες θέτουν: Ηλεία Χ. Καφύρας, Πιερία Γ. Παπαθανασίου, Αιτωλοακαρνανία Ευθ. Σώκος, Ευρυτανία Γ. Παπαδόπουλος, Κορινθία Ν. Παπαϊωάννου, Αρκαδία Ρ. Σπυρόπουλος, Μεσσηνία Χρ. Μαλαπάνης. Ενώ στην Πέλλα θα είναι ο υποψήφιος του 2002 Μ. Καραμάνης.

Για τους Δήμους, οι σημερινοί δήμαρχοι: Εδεσσας Γ. Σόντρας, Κατερίνης Γ. Αμοιρίδης, Αρτας Π. Οικονομίδης, Πρέβεζας Μ. Κλάπας, Καρπενησίου Β. Καραμπάς, Χαλκίδας Δ. Αναγνωστάκης, Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλας, Ηρακλείου Γ. Κουράκης.

Νέες υποψηφιότητες θέτουν: Πάτρα Αν. Φούρας, Καβάλα Κ. Σημιτζής, Λαμία Φ. Σερέτης, Ρέθυμνο Γ. Μαρινάκης, Λάρισα Γ. Σάπκας. Ενώ στη Βέροια η υποψήφια του 2002 Χ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ