Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Τεράστιο το ενδιαφέρον για το έργο των Μαρξ - Ενγκελς

Ιδιαίτερα μαζική και ενδιαφέρουσα η προχτεσινή ημερίδα του ΚΜΕ

«Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει και επαναστατικό κίνημα».

Με την παραπάνω φράση του Λένιν να δίνει το στίγμα, πλήθος κόσμου συμμετείχε στην προχτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, με θέμα: «Ερευνα, αξιοποίηση και προβολή της βιβλιογραφικής κληρονομιάς των Μαρξ - Ενγκελς». Στο κάλεσμα του ΚΜΕ, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, έδωσαν το «παρών» μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μέλη της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες, φοιτητές, νεολαίοι και πολλοί άλλοι, που ποθούν να σκύψουν και ενδιαφέρονται για τη διάσωση του έργου των Μαρξ - Ενγκελς.

Η τεράστια ανταπόκριση κόσμου όλων των ηλικιών και η πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, ανέδειξαν ότι «ο Μαρξισμός είναι μάχιμος και σήμερα και το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός δεν προκύπτει μόνο από την ανησυχία των απανταχού εχθρών του», όπως τόνισε στην εισηγητική του ομιλία ο Τηλέμαχος Λουγγής, πρόεδρος του ΚΜΕ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γκεόργκι Μπαγκατουρίγια, καθηγητής της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Μόσχας και η Λιουντμίλα Βασίνα, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών. Και οι δύο ομιλητές, πρόεδρος και μέλος αντίστοιχα της συντακτικής επιτροπής των απάντων ΜΕΓΚΑ, παρουσίασαν τη δουλιά τους για τη διάσωση και έκδοση των έργων των Μαρξ - Ενγκελς και ανέπτυξαν τις απόψεις τους.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ