Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα στο ύψος τους

«Μέσα στα δύο πρώτα χρόνια δουλιάς μας υλοποιήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε ποσοστό 70%. Ποιος μπορεί τώρα να μιλήσει για επικοινωνιακά τεχνάσματα λοιπόν;».

Τα παραπάνω αναφέρει ο τέως υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στον απολογισμό του έργου του, που έδωσε προχτές το βράδυ στους υγειονομικούς συντάκτες.

Δεν ξέρουμε, αν είναι το 70% ή το 80% του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ. Είναι σαφές, όμως, ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν και οι κυριότερες αποφάσεις που πάρθηκαν στα δυο χρόνια κινήθηκαν στην κατεύθυνση της έντασης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αποτέλεσε και την ...πρωτοπορία στις λεγόμενες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Γι' αυτό και οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας έμειναν στο ύψος τους - πάνω από 46% των συνολικών δαπανών Υγείας, όπως σ' όλη την περασμένη δεκαετία. Κι έτσι, «όποιος έχει χρήματα απολαμβάνει καλύτερη περίθαλψη, ενώ για όποιον δεν έχει, η πρόσβαση και η χρήση των υπηρεσιών είναι δυσχερέστερη», όπως διαπίστωνε και στο Κυβερνητικό της Πρόγραμμα (σελίδα 9) η ΝΔ.

Κι όταν πληρώνουν οι εργαζόμενοι, κερδίζουν οι επιχειρηματίες. Ο χώρος της Υγείας προσφέρει «πλούσια περιθώρια καθαρού κέρδους... σχεδόν τετραπλάσια σε σύγκριση με τη μέση επίδοση στην ελληνική οικονομία», διαπίστωνε έρευνα της εταιρίας HELLASTAT, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 31 Γενάρη 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ