Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον Σιν Γκάρλαντ

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, ζητούν με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

Με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων του NAT (ΠΕΣ-ΝΑΤ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη σύλληψη του Σιν Γκάρλαντ, που έγινε από τις βρετανικές αρχές ύστερα από αίτημα του FBI για έκδοσή του στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικαστεί με την «κατηγορία» ότι επισκέφθηκε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας! Συγχρόνως καλούν «την κυβέρνηση της Βρετανίας να προβεί στην άμεση απελευθέρωση του λαϊκού αγωνιστή και να σταματήσει κάθε ενέργεια για έκδοσή του στις ΗΠΑ, που επιχειρούν να μετατρέψουν την ανθρωπότητα σ'ένα απέραντο "Γκουαντάναμο"».

Το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η σύλληψη και οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του είναι μέσα στα πλαίσια της διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης ενάντια στους λαούς που αντιστέκονται». Καταγγέλλουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν οι αντιστασιακοί, «που υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη σύλληψη και έκδοση όσων αυτοί βαφτίζουν υπόπτους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει τη δίωξη του Σιν Γκάρλαντ και «εκτιμά ότι η τρομοκρατική αυτή πράξη δεν έχει στόχο μόνον τον Σιν Γκάρλαντ, αλλά όλους όσοι διαφωνούν και αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων».

Την αγανάκτησή της για τη σύλληψη του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, εκφράζει η διοίκηση της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την εντεινόμενη επίθεση του ιμπεριαλισμού κατά των λαών στο όνομα της πάταξης της «τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ