Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η αντιμετώπισή τους

Κι επειδή πολλά και διάφορα λέγονται και πάλι για μέτρα διαφάνειας, κλπ., θυμίζουμε τις αντίστοιχες επισημάνσεις της ίδιας ανακοίνωσης του ΚΚΕ: «Οι προτάσεις που κατατίθενται για μέτρα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι υποκριτικές, ουτοπικές και αφερέγγυες, γιατί δεν προβλέπουν ούτε έχουν σκοπό να προβλέψουν διαφάνεια και έλεγχο στις τράπεζες, στα μονοπώλια, στις διεθνείς συναλλαγές.

Η ανάπτυξη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που μαχητικά και ασυμβίβαστα παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου», μπορεί να περιορίσει τα φαινόμενα της διαφθοράς, σε αντιπαράθεση με τη συναίνεση και την υποταγή, με τη χειραγώγηση και τη φθορά των συνειδήσεων.

Η αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας είναι ο δρόμος για να εκφραστεί η γενικευμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα ξεριζώσει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν τη διαφθορά.

Διαφάνεια μπορεί να υπάρξει μόνο εκεί που ο λαός έχει την εξουσία και την ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων και βασικών μέσων παραγωγής, εκεί που μπορεί όλα να τα ελέγχει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ