Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
Απάντηση Λυμπέρη για το βράδυ των Ιμίων

Για «έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και «υπονόμευση της εθνικής ενότητας από την πλευρά του τέως πρωθυπουργού» έκανε λόγο χτες ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Χρ. Λυμπέρης, απαντώντας στον Κ. Σημίτη, ο οποίος με το βιβλίου «Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα, 1996 - 2004» που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Δευτέρα, του καταλογίζει την πλήρη ευθύνη για τα γεγονότα των Ιμίων και την κατάληψη της βραχονησίδας από τους Τούρκους.

Συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωσή του ο Χρ. Λυμπέρης αναφέρει: «Κατανοώ την αγωνία και την ανάγκη του κ. Κ. Σημίτη να απολογηθεί για τα πεπραγμένα και για τις πολλές άτυχες στιγμές του, όμως συνιστά έλλειψη πολιτικής υπευθυνότητας και δη σε περίοδο δοκιμασιών για τον τόπο, για τις οποίες φέρει ευθύνες ο ίδιος, να επιτίθεται και μάλιστα αδίκως στο θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφερόμενος στο χειρισμό της κρίσης στα Ιμια από την κυβέρνηση Σημίτη ο ίδιος αναφέρει ότι «ήταν πολύ ορατή η αδυναμία πολιτικής κατεύθυνσης και πολιτικού συντονισμού. Την πολιτική ομάδα διέκρινε έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ορισμένους δε και αντιστρατιωτικό σύμπλεγμα».

Ο Χρ. Λυμπέρης επίσης στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η λύση του "status quo ante" για έξοδο από την κρίση είχε υποδειχτεί από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο στις 30 Ιανουαρίου 1996. Ο κ. Σημίτης την ακολούθησε ανεξαρτήτως κόστους. Στη διάθεσή του είχε μοχλούς που δε χρησιμοποίησε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ