Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Πειθαρχικές διώξεις εναντίον Ποταμιάνου και Λαμπροπούλου

Πειθαρχικές διώξεις εναντίον του ζεύγους των δικαστικών λειτουργών, του Ν. Ποταμιάνου και της συζύγου του Γ. Λαμπροπούλου, πρόεδροι πρωτοδικών και οι δύο, άσκησε χτες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης Ν. Γεωργίλης. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αντιμετωπίζουν σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων που σχετίζονται με το κύκλωμα που είχε στήσει στο χώρο της Δικαιοσύνης ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης.

Τις προσεχείς ημέρες το ζευγάρι αναμένεται να λάβει κλήσεις από το επταμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ν. Ποταμιάνος, ο οποίος συνδέονταν με τον Ι. Γιοσάκη από το 1997, επανειλημμένα είχε διευκολύνει τον αρχιμανδρίτη σε δικαστικές διαμάχες με τους αντιδίκους του. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο ότι ο Ν. Ποταμιάνος επιδίωκε την εξόντωση όχι μόνο των αντιδίκων του Γιοσάκη, αλλά και προσώπων του φιλικού περιβάλλοντός του, ενώ επιζητούσε και συμμαχίες με άλλους δικαστικούς λειτουργούς για λογαριασμό του Γιοσάκη.

Οσον αφορά την Γ. Λαμπροπούλου κατηγορείται ότι χάριν του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη, με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω του συζύγου της, φρόντιζε να συμμετέχει σε συνθέσεις που εκδίκαζε υποθέσεις συμφερόντων του και να τηρεί μεροληπτική στάση υπέρ του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δικαστές είχαν παραπεμφθεί και στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, αλλά οι αρεοπαγίτες με μικρή πλειοψηφία αποφάσισαν την παραμονή τους στο δικαστικό σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ