Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα διδάξουμε ασφάλεια και τους ... Κινέζους

Στην ασφάλεια των Oλυμπιακών Aγώνων του ...Πεκίνου θα συμβάλει η χώρα μας. Το σχετικό μνημόνιο υπογράφτηκε την περασμένη βδομάδα στην πρωτεύουσα της Κίνας και χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για το περιεχόμενό του.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στη μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του μοντέλου ολυμπιακής ασφάλειας. Ενός στρατιωτικοποιημένου μοντέλου, αμερικανικής έμπνευσης, στο οποίο συμμετείχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις, το ΝΑΤΟ, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, όπως και μυστικές υπηρεσίες διάφορων κρατών. Κυβερνητική πολιτική αποτελεί η εξαγωγή του μοντέλου αυτού σε χώρες που διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις.

Στο μνημόνιο προβλέπεται ότι τυχόν επιμέρους θέματα που θα προκύψουν θα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Συντονιστικού Γραφείου Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Με όλα αυτά οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας αποκτούν νέο βάθος, όπως δήλωσε χτες ο Γ. Βουλγαράκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ