Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9324

Αλληλεγγύη στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ «ΑΘΛΙΩΝ» των συνοικιών - γκέτο

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τις εξελίξεις στη Γαλλία

  • Οι κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση των εργατικών συνοικιών - γκέτο της Γαλλίας αποκαλύπτουν πως πίσω από το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος», που υμνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βασιλεύει η απίστευτη αθλιότητα και η καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Ο ξεσηκωμός φανερώνει πως οι κεντροδεξιές και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες.
  • Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους σύγχρονους «Αθλίους» του Παρισιού και όλης της Γαλλίας. Καλεί το λαό να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στους ξεσηκωμένους προλετάριους των «γκέτο».
  • Καλεί όλους τους εργαζόμενους στη χώρα μας και ειδικά τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες οικονομικούς μετανάστες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία.
  • Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα κοινά δικαιώματά τους δυναμώνοντας την αντιμονοπωλιακή ενότητα και πάλη με τη συμμετοχή τους στο ταξικό εργατικό κίνημα.
  • Οι μετανάστες θα ενσωματωθούν στην κοινωνία όντας ενταγμένοι στο λαϊκό μέτωπο που παλεύει για ριζικές πολιτικές αλλαγές.

ΣΕΛ.  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Σαββάτου, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως. Στην κεφαλή της πορείας που θα ακολουθήσει θα βρεθούν, ανάμεσα σε άλλους, οι απολυμένοι και εργαζόμενοι στη «Σεξ Φορμ» και στα Κλωστήρια της Νάουσας, οι οποίοι στις χτεσινές Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων τους έβαλαν στόχο να μη λείψει κανείς συνάδελφός τους από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση


ΣΕΛ.  13


ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Χημικά όπλα χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην πολιορκία της Φαλούτζα, κατάγγειλε ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες και πρώην Αμερικανούς στρατιώτες


ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν αύριο

Να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργίες καλεί το ΠΑΜΕ τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, υιοθετώντας το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων και δίνοντας προοπτική στους αγώνες τους


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ