ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
Σελ. /32
Ολοι στο Πεδίον του Αρεως

Ολοκληρώνονται μέρα με τη μέρα οι προετοιμασίες για τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση

Λίγα 24ωρα μείνανε μέχρι το πρωί του Σαββάτου και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προετοιμασίες, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης, πατώντας στη θετική πείρα και στην ανταπόκριση που συνάντησε από τους εργαζόμενους το κάλεσμα του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο, «να δυναμώσει η ταξική πάλη, να γίνουμε πολλοί στη γραμμή της απειθαρχίας, της σύγκρουσης, της ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου». Κάλεσμα στους συνταξιούχους του κλάδου για τις 12 Νοέμβρη απευθύνει και η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών και περιχώρων.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται και κορυφώνονται τις επόμενες μέρες:

Σήμερα Τετάρτη 9/11, στην ΕΥΔΑΠ Περισσού, στις εταιρίες «Ποζίτιβο» και «Βάκενχουτ», στις μεταφορικές της οδού Ορφέως, στους εργαζόμενους στα δικαστήρια, στους εργάτες του Δήμου Αλίμου, στη ΓΣ των εργατών στην Πετρούπολη, στο «Πράκτικερ» του Ελληνικού, στα εργοστάσια «Σβάμπε», «Ζωγομετάλ», «Ψαλίδας» και «Βικτώρια». Την Πέμπτη 10/11, στο «Πράκτικερ» στη Μεταμόρφωση.

Συνδικαλιστές της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν τις επόμενες μέρες σε μια σειρά νέους χώρους δουλιάς και συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Τετάρτη 9/11 στην «ΕΪΤΖΙΑΝ» (AEGEAN), στην «ΚΟΣΜΟΤΕ», στην «ΙΝΦΟΚΟΥΕΣΤ», στην «ΚΙΟΥ ΦΟΝ» (Q-PHONE) και στην «ΤΕΛΕΠΑΣΠΟΡΤ».
  • Την Παρασκευή 11/11 στην «ΤΕΛΛΑΣ».

Παράλληλα, την Πέμπτη συνεχίζονται οι πικετοφορίες στους δήμους της Αθήνας, στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας (6.30 μ.μ.), στου Ζωγράφου (6.30 μ.μ.), στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη (6.30 μ.μ.).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παγκινητοποίηση σε χώρους δουλιάς και πανεπιστήμια

Μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ετοιμάζονται να δώσουν οι εργάτες και οι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αντίστασης που μεταφέρουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς και εκπαίδευσης.

Χτες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ βρέθηκαν κοντά στους εργαζόμενους μαθητές που φοιτούν στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά. Μίλησαν μαζί τους για τις συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύουν να κερδίσουν ένα μεροκάματο, αλλά και να περιφρουρήσουν και να διευρύνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους μαθητές να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες τους.

Μέσα σε κλίμα παγκινητοποίησης δίνεται η μάχη παντού. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αλλά και τη μαζικοποίηση των σωματείων με νέες εγγραφές. Αυτή η προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα. Παράδειγμα αποτελεί ο χώρος των Χημικών Βιομηχανιών, όπου και εγγραφές για το κλαδικό συνδικάτο έγιναν και συμμετοχές για το πανελλαδικό συλλαλητήριο κλείστηκαν.

Χτες περιοδείες έγιναν επίσης στις περιφερειακές αποθήκες της ΔΕΗ στην Αγχίαλο, στα εργοστάσια «Μύθος», ΤΕΚΟΣΑ, ΚΑΡΤΟΝ ΠΑΚ, στο βιολογικό καθαρισμό και στις επιχειρήσεις ΕΒΥΚ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΔΙΕΚΑΤ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΕΥΑΘ, ΒΙΑΜΥΛ, ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, ΖΗΜΕΝΣ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται περιοδείες σε ΟΛΘ, Χημικές Βιομηχανίες Σίνδου, στη ΧΑΞΜΑΝ, στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου στα ξενοδοχεία «ΚΑΨΗΣ», «Βεργίνα», «ΡΕΞ», «Ροτόντα» και στο κατάστημα του ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ.

Αναβρασμός και στα πανεπιστήμια

Μαζικό κάλεσμα συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αποφασιστικό βήμα τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, απηύθυναν με περιοδείες στα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών (Φυσικό, Μαθηματικό, Γεωλογικό) χτες το πρωί συνδικαλιστές του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση, στη Φιλοσοφική Σχολή με θέμα: «Σύλλογοι ζωντανοί - αγωνιστικοί στο πλευρό του εργατικού κινήματος. Η εργασιακή προοπτική του Επιστήμονα Ψυχολόγου». Μίλησαν ο Γ. Νοτάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η Β. Αμπαζή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογικού και ο Ν. Ασπρής, απόφοιτος του Ψυχολογικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Αύριο Πέμπτη, στις 10 το βράδυ στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης διοργανώνει γλέντι ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.

ΕΡΓΑΤΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» - «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Ραντεβού στην πρώτη γραμμή

Στην κεφαλή της μεγάλης πορείας θα βρεθούν το Σάββατο οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ». Για να διαδηλώσουν απ' την πρώτη γραμμή ότι η αντίσταση, ο συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων σε ευθεία σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική, είναι μονόδρομος. Στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μη λείψει κανείς απ' το ραντεβού του ΠΑΜΕ. «Οι εργάτριες της "ΣΕΞ ΦΟΡΜ" πρέπει να δώσουν μαζικό και δυναμικό "παρών"», επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου Θ. Ευθυμίου.

Να μη μείνει κανείς έξω από τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους της Νάουσας στην Αθήνα αποφάσισαν και οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» χτες το απόγευμα μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση. Ο γραμματέας του σωματείου Β. Πιτσαλίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Ολα είναι έτοιμα για την αναχώρησή τους, στις 12 το βράδυ της Παρασκευής, από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Από εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες και υπάλληλους της Νάουσας, θα ξεκινήσουν για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο μεγάλο συλλαλητήριο, στο Πεδίον του Αρεως.

  • Χτες, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» προσφέροντας και 1500 ευρώ.
Οι προσυγκεντρώσεις

Για τους εργαζόμενους απ' όλη τη χώρα που θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, στις 10 π.μ.:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ, δάσκαλοι, καθηγητές και ΕΒΕ.
  • Ομόνοια: Οι εργαζόμενοι και οι μαζικοί φορείς από τις συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, το υπόλοιπο Αττικής και τα νησιά.
  • Πλατεία Βικτορίας: Οι εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Οι εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο, την Ηπειρο, και τη Δυτική Στερεά.
  • Στα Χαυτεία: Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων.
Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας

Οι απολυμένοι της ΤΡΙΚΟΛΑΝ, πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας, για θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών μας. Οι θέσεις μερικής και μέχρι σήμερα απλήρωτης απασχόλησης που μας έδωσαν, δεν απαντούν στην ανάγκη για δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε λιγότερο από 13 μήνες θα ξαναβρεθούμε στην ανεργία και ξανά αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, χωρίς εισόδημα, να κυνηγάμε τη σύνταξη.

Οι απολυμένοι της ΤΡΙΚΟΛΑΝ, μαζί με τους απολυμένους των «Κλωστηρίων Νάουσας», πρέπει να πάρουμε τη θέση μας στο πλάι του εργατικού κινήματος, που παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στη γραμμή αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.


Ελένη ΑΔΑΜΟΥ
Γραμματέας Σωματείου ΤΡΙΚΟΛΑΝ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ