Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παγκινητοποίηση σε χώρους δουλιάς και πανεπιστήμια

Μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ετοιμάζονται να δώσουν οι εργάτες και οι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αντίστασης που μεταφέρουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς και εκπαίδευσης.

Χτες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ βρέθηκαν κοντά στους εργαζόμενους μαθητές που φοιτούν στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά. Μίλησαν μαζί τους για τις συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύουν να κερδίσουν ένα μεροκάματο, αλλά και να περιφρουρήσουν και να διευρύνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους μαθητές να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες τους.

Μέσα σε κλίμα παγκινητοποίησης δίνεται η μάχη παντού. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αλλά και τη μαζικοποίηση των σωματείων με νέες εγγραφές. Αυτή η προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα. Παράδειγμα αποτελεί ο χώρος των Χημικών Βιομηχανιών, όπου και εγγραφές για το κλαδικό συνδικάτο έγιναν και συμμετοχές για το πανελλαδικό συλλαλητήριο κλείστηκαν.

Χτες περιοδείες έγιναν επίσης στις περιφερειακές αποθήκες της ΔΕΗ στην Αγχίαλο, στα εργοστάσια «Μύθος», ΤΕΚΟΣΑ, ΚΑΡΤΟΝ ΠΑΚ, στο βιολογικό καθαρισμό και στις επιχειρήσεις ΕΒΥΚ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΔΙΕΚΑΤ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΕΥΑΘ, ΒΙΑΜΥΛ, ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, ΖΗΜΕΝΣ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται περιοδείες σε ΟΛΘ, Χημικές Βιομηχανίες Σίνδου, στη ΧΑΞΜΑΝ, στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου στα ξενοδοχεία «ΚΑΨΗΣ», «Βεργίνα», «ΡΕΞ», «Ροτόντα» και στο κατάστημα του ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ.

Αναβρασμός και στα πανεπιστήμια

Μαζικό κάλεσμα συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αποφασιστικό βήμα τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, απηύθυναν με περιοδείες στα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών (Φυσικό, Μαθηματικό, Γεωλογικό) χτες το πρωί συνδικαλιστές του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση, στη Φιλοσοφική Σχολή με θέμα: «Σύλλογοι ζωντανοί - αγωνιστικοί στο πλευρό του εργατικού κινήματος. Η εργασιακή προοπτική του Επιστήμονα Ψυχολόγου». Μίλησαν ο Γ. Νοτάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η Β. Αμπαζή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογικού και ο Ν. Ασπρής, απόφοιτος του Ψυχολογικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Αύριο Πέμπτη, στις 10 το βράδυ στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης διοργανώνει γλέντι ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org