Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΑΡΤΗ
«Υστατο χαίρε» στο σ. Δημήτρη (Φούλη) Παναγάκη

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και βαθιάς οδύνης εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, συναγωνιστές Αντιστασιακοί, απλοί άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στο «στερνό ταξίδι» το σύντροφο Δημήτρη (Φούλη) Παναγάκη, παλιό στέλεχος και μέλος του ΚΚΕ (μέλος της ΝΕ Λακωνίας και Γραμματέας της παλιότερα). Η κηδεία του έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Σπάρτη και παραβρέθηκαν, επίσης, οι σ.: Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, η ευρωβουλευτής του Κόμματος Δ. Μανωλάκου, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠ Πελοποννήσου, της ΝΕ Λακωνίας κ.ά. Σύντομο αποχαιρετισμό απηύθυναν η ΠΕΑΕΑ και εκπρόσωπος της ΚΝΕ Λακωνίας.

Μιλώντας ο σ. Δ. Λεβεντάκος, γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας, αναφέρθηκε στην αγωνιστική και γεμάτη αυταπάρνηση δράση του Δ. Παναγάκη ως λαϊκού αγωνιστή, μέλους και στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος ιδιαίτερα διακρίθηκε στους αγώνες της αγροτιάς. Ειδικότερα για την κομματική του δράση, ο ομιλητής θα σημειώσει χαρακτηριστικά: «Σε κρίσιμες για το Κόμμα στιγμές και ιδιαίτερα στην εσωκομματική κρίση, ο σ. Παναγάκης στάθηκε αταλάντευτα υπερασπίζοντας το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του Κόμματος, τις μαρξιστικολενινιστικές αρχές. Ηταν παράδειγμα για τους νεότερους, καθώς στάθηκε απέναντι σε κείνους που προωθούσαν τη διάλυση του Κόμματος».

Εκατοντάδες συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία το Δημήτρη (Φούλη) Παναγάκη
Εκατοντάδες συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία το Δημήτρη (Φούλη) Παναγάκη
Στη μνήμη του Δ. Παναγάκη, φίλοι και σύντροφοι πρόσφεραν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, αντί στεφάνου, τα παρακάτω ποσά: Ο αδελφός του Γιώργος, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ, η αδελφή του Αννα, ως πρώτη δόση, 50 ευρώ, ο Παντελής Γιάννακας 200 ευρώ, ο Γιώργος Λαμπρόπουλος 50 ευρώ και οι σύντροφοί του 370 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ