Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε θα τους περάσει!

Απ' τις «κακές παρέες» με το ΠΑΜΕ επιχείρησε να... προστατεύσει τους μαθητές σχολής του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο η διοίκηση του Οργανισμού. Αν και η ενημέρωση για την εξόρμηση κλιμακίου του ΠΑΜΕ είχε γίνει εδώ και μια βδομάδα, όταν οι συνδικαλιστές έφτασαν χτες το πρωί έξω απ' τη σχολή βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη! Και στη συνέχεια, έμαθαν πως «απαγορεύεται οποιοσδήποτε φορέας να κάνει εκδήλωση ή συγκέντρωση μέσα στη σχολή».

Το περιστατικό κατάγγειλε στο «Ρ» ο Χρ. Κατσώτης, επικεφαλής του κλιμακίου του Μετώπου και μέλος της διοίκησης του ΟΑΕΔ, καταδικάζοντας «την αντιδημοκρατική και αντιδραστική στάση του διοικητή του ΟΑΕΔ απέναντι στα συνδικάτα» και τονίζοντας: «Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να έχουν επαφή με τους εργαζόμενους, από κοινού θα πορευτούν στο δρόμο του αγώνα!».

Αλήθεια, από πότε και με ποια λογική, απαγορεύεται η επαφή των συνδικάτων με τους μαθητές του ΟΑΕΔ - παιδιά λαϊκών στρωμάτων και αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης - μέσα στις σχολές του Οργανισμού; ΄Η, μήπως, μόνον οι θεωρίες και οι αντιλήψεις της ταξικής συνεργασίας και υποταγής έχουν δικαίωμα να διαβαίνουν το κατώφλι των τελευταίων;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ