Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δρομολογεί τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ επίθεση
  • Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο, μπορούν και πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση οι εργαζόμενοι
  • ΠΑΣΟΚ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σιγοντάρουν τα κυβερνητικά σχέδια

Την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συνόλου της εργατικής τάξης προανήγγειλε χτες η κυβέρνηση, δίνοντας το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει ο σχετικός «κοινωνικός διάλογος» στο πλαίσιο της ΟΚΕ. ΠΑΣΟΚ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σιγοντάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «μακράς πνοής» το διάλογο της συναίνεσης, ενώ προετοιμάζει και μια σειρά από «μελέτες», προκειμένου να καλλιεργήσει κατάλληλα το κλίμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Απάντηση και σ' αυτή την αντεργατική πρόκληση θα δώσουν οι εργαζόμενοι από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, για τους στόχους και την προετοιμασία του οποίου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου. Τα μηνύματα από τους χώρους δουλιάς και την επαφή με τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ και τη νεολαία προοιωνίζονται μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  9   -   13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ