Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία για τις ταυτότητες... και τον Αντίχριστο

Ψέλνοντας το «Χριστός Ανέστη» και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους, αλλά και τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο, με ιδιαίτερο φανατισμό, μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, ρασοφόροι και μοναχές, διαδήλωσαν χτες το απόγευμα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Από νωρίς το απόγευμα, τα μέλη και οι οπαδοί των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΛΚΙΣ. Οι ομιλητές από το βήμα καλούσαν τους συγκεντρωμένους να μη δεχτούν τις νέες ταυτότητες και το 666, κάτι που ξεσήκωνε συνεχώς το πλήθος το οποίο απαντούσε συνεχώς «όχι». Οι ομιλητές πάντως θέλησαν να διευκρινίσουν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο η μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, αλλά... ο Αντίχριστος.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν χτες ήταν το «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία» και «Ελλάς, Θρησκεία, Ορθοδοξία». Στη συνέχεια, πορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας καταλήγοντας στη Βουλή όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε κατακλύσει την οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Νωρίτερα, έφτασαν μπροστά στο άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη όπου έψαλλαν για άλλη μια φορά. Για αρκετή ώρα παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ