Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οδηγός για δράση

Είναι γεγονός ότι το ΚΚΕ μετεκλογικά βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αρχικά, γιατί μίλησε για αναντιστοιχία του εκλογικού αποτελέσματος με τις λαϊκές διαθέσεις. Εκτίμησε, δηλαδή, πως ο λαός ενίσχυσε τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ανεχτεί ή θα υποταχτεί στις αναδιαρθρώσεις της ΟΝΕ και στην ιμπεριαλιστική τάξη του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, γιατί βιάστηκε να δώσει πρώτες εκτιμήσεις, αν και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τις δίνει την αμέσως επομένη μέρα. Στο τέλος, γιατί το ΚΚΕ δεν ανέβασε τα ποσοστά του, άρα ο λαός δε συμφωνεί με την πολιτική του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, πολιτική που δε χωρά στα πλαίσια της διαδικασίας ισχυροποίησης των αφεντικών.

Ναι είναι όλ' αυτά, που ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ συζήτησαν αναλυτικά, σε συνδυασμό με τη σταθερή επικοινωνία που συνεχίζεται, ανάμεσα στο Κόμμα και τους οπαδούς, τους φίλους, τις δυνάμεις που συνεργάστηκαν μαζί του. Μια πλούσια, διεξοδική κουβέντα ουσίας, για τους παράγοντες που καθορίζουν αυτό ή το άλλο εκλογικό αποτέλεσμα, για τις συνθήκες που δίνονται οι πολιτικές μάχες και τα όπλα του αντίπαλου, για την προοπτική του λαϊκού μετώπου στις μετεκλογικές εξελίξεις και τη δυνατότητα συσπείρωσης πλατιών λαϊκών δυνάμεων μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης. Για τους αγώνες που είναι αναγκαίοι σ' αυτές τις συνθήκες, ώστε να ανεβαίνει η πολιτική συνείδηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ως την ενότητα δράσης τους, την κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική και την εξουσία της πλουτοκρατίας. Γεγονός, που θα ωριμάζει και θα προετοιμάζει από την ίδια τους την πείρα αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις, ώστε να συνειδητοποιούν την ανάγκη σύγκρουσης, ρήξης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί και θα επιτευχθεί μόνο με τη δύναμη των ίδιων των λαϊκών μαζών.

Ολη αυτή η μεγάλη οργανωμένη συζήτηση, με τα τελικά συμπεράσματα, την εκτίμηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις και την προοπτική του κοινωνικοπολιτικού αγώνα, τα καθήκοντα των κομμουνιστών, αποτυπώνεται στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Απόφαση, οδηγός για δράση, πρώτ' απ' όλα των κομμουνιστών, αλλά και των οπαδών μας, των φίλων του ΚΚΕ, με τον ίδιο πάντα σκοπό. Την πιο αποτελεσματική δράση για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου πάλης. Η άμεση, μετά την πολιτική μάχη των εκλογών, ανάπτυξη τέτοιας δράσης, με οδηγό την απόφαση της ΚΕ, θα συσσωρεύει ακόμη πιο πλούσια πείρα στην πορεία προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, θα φωτίσει ακόμη περισσότερο το δρόμο του Μετώπου.

Μόνο που η απόφαση δεν αρκεί από μόνη της, για να οδηγεί σε αποτελέσματα που να επηρεάζουν θετικά τη δράση της εργατικής τάξης και του λαού, στη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την ευρωατλαντική πολιτική. Απαιτεί, πάνω απ' όλα και πρώτ' απ' όλα, μελέτη, αφομοίωση, σκύψιμο πάνω στα ζητήματα που αναδεικνύει, για την αναγκαιότητα βαθύτερης ιδεολογικοπολιτικής δουλιάς στο λαό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αγώνων. Απαιτεί να αυξηθούν οι ρυθμοί της οργανωμένης ενιαίας παρέμβασης και δράσης των κομμουνιστών, μέσα στην εργατική τάξη και τη νεολαία, στα άλλα λαϊκά στρώματα, στα κοινωνικά κινήματα και, πρώτ' απ' όλα, στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό. Απαιτεί σκληρή δουλιά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη μαζικοποίηση, τη μαχητικοποίηση, τον ταξικό του προσανατολισμό και πάνω σ' αυτά την οικοδόμηση της ενότητας δράσης της εργατικής τάξης. Απαιτεί συνέχεια στη δράση για κοινωνικοπολιτικές συσπειρώσεις. Ολ' αυτά συμβάλλουν στην οργάνωση της αντίστασης, ώστε να απεγκλωβίζονται λαϊκοί άνθρωποι από την κυρίαρχη πολιτική για τη λαϊκή αντεπίθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη συμμαχία στο κοινωνικό επίπεδο(2005-01-16 00:00:00.0)
Μας περιμένει πολλή δουλιά(2001-01-06 00:00:00.0)
Ο νέος αιώνας θα είναι των λαών!(2000-12-31 00:00:00.0)
Υποδεχόμαστε το Συνέδριο(2000-12-10 00:00:00.0)
ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ(1998-01-13 00:00:00.0)
Αντίσταση στη σημερινή τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα(1996-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ