Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Προχωρούν οι έρευνες για το παραστρατιωτικό επιτελείο

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, δήλωσε ότι προχωρούν κανονικά οι έρευνες της Αστυνομίας στο θέμα των καταγγελιών του βουλευτή Κώστα Παπακώστα για ύπαρξη παραστρατιωτικού επιτελείου στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σε δηλώσεις χτες το πρωί ο Α. Μαρκίδης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ερευνών η Αστυνομία πήρε ήδη καταθέσεις από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα και τον συνταγματάρχη Μαραγκό.

Είπε επίσης ότι θα ληφθούν ακόμα καταθέσεις από τον τέως αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημήτριο Δήμου και τον τέως υπαρχηγό της Δύναμης Λεωνίδα Οικονομόπουλο, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο Α. Μαρκίδης διευκρίνισε ότι υπήρχαν στοιχεία τα οποία δικαιολογούσαν τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης και εάν στην πορεία προκύψουν νέα στοιχεία τα οποία θα δικαιολογούν ποινική δίωξη, οι ύποπτοι θα προσαχθούν ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί εάν είναι ένοχοι.

Κάλεσε, τέλος, όλους να μην προτρέχουν και με δηλώσεις τους να δικάζουν και να καταδικάζουν.

Ο ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκτιμά πως «μετά την αδυναμία του ΑΚΕΛ να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συσχέτιση του κόμματος με παραστρατιωτικά επιτελεία, το όλο θέμα τείνει να προσλάβει φαιδρές διαστάσεις».

Οι θέσεις του ΔΗΣΥ περιέχονται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου προχτές το βράδυ για το θέμα των καταγγελιών Παπακώστα και την οποία ανέγνωσε χτες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάσος Μητσόπουλος.

Το Πολιτικό Γραφείο επισημαίνει με θλίψη την επιπολαιότητα, όπως αναφέρει, με την οποία η αντιπολίτευση ήγειρε και προσπαθεί να συντηρήσει το όλο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ