Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7686

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ακτοπλοΐα

Τις θέσεις του ΚΚΕ για μια άλλη πολιτική στην ακτοπλοΐα, μέσα από τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, σε αντιδιαστολή με τις κατευθύνσεις και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον καταστροφικό Κανονισμό 3577/92, που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση, παρουσίασε χτες το ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου στον Πειραιά.

Στη συνέντευξη, δόθηκαν στοιχεία για τη δραματική υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την ταυτόχρονη αύξηση των εφοπλιστικών υπερκερδών. Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης απευθύνει το ΚΚΕ προς τους κατοίκους των νησιών και τους ναυτεργάτες.


ΣΕΛ.  13

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΒΑΣΗ
Υπό ΝΑΤΟΪΚΗ ΜΠΟΤΑ η χώρα

Από χτες το βράδυ άρχισαν τελικά να αποβιβάζονται οι ΝΑΤΟικές ορδές των μισθοφόρων στα εδάφη της πελοποννησιακής γης, παίρνοντας μέρος στη στρατιωτική άσκηση «Dynamic Mix - 2000», που σενάριό της έχει την αντιμετώπιση αστάθειας στην περιοχή με επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά τα πρότυπα της δολοφονικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, και με την οποία μπαίνει σε πρακτική εφαρμογή το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Ασταμάτητες είναι οι αντιδράσεις του φιλειρηνικού κινήματος απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Ολες αυτές τις μέρες διαδηλώνουν, συντονίζουν τη δράση τους, πραγματοποιούν συναυλίες, ενημερώνουν το λαό, στην Πελοπόννησο με επίκεντρο την Κυπαρισσία, οι αγωνιστές και οι μαζικοί φορείς της περιοχής. Σήμερα κινητοποιούνται στο Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Το Σαββατοκύριακο βρίσκονται ξανά στο πόδι η Πελοπόννησος στην Κυπαρισσία και η Θεσσαλία στον Τύρναβο.


ΣΕΛ.  6   -   7

«Καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου» βροντοφωνάζει το πανό των διαδηλωτών στην Κυπαρισσία, κοντά στο χώρο, όπου οι ΝΑΤΟϊκές ορδές ξεκίνησαν την απόβασή τους, προετοιμάζοντας τους νέους πολεμικούς και εγκληματικούς τυχοδιωκτισμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.



ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ
Τραμ, προαστιακός και μετρό σε ιδιώτες!

Στα χέρια των ιδιωτών οδεύουν πλέον οι επεκτάσεις του μετρό, το τραμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αλλά και μια σειρά από άλλα οδικά έργα, όπως ο εξωτερικός περιφερειακός δακτύλιος της Αττικής. Πρόκειται για έργα συνολικού κόστους 3 τρισ. δραχμών, σε τιμές 1996


ΣΕΛ.  32   -   33
ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ενεργειακή «συνεργασία» με στόχο την εξάρτηση

Σφίγγει ο κλοιός του πολυεθνικού κεφαλαίου στην περιοχή των Βαλκανίων και του Ευξείνου, όπως απέδειξαν και οι διαβουλεύσεις των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ και της Μαύρης Θάλασσας, που άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα στην Αθήνα, με την υπογραφή διακήρυξης-υποτέλειας των χωρών της ευρύτερης περιοχής


ΣΕΛ.  17
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Πρόκληση - παγίδα με την Εκθεση

Σε απαράδεκτη επιχείρηση χειραγώγησης και παγίδευσης από την πλευρά της κυβέρνησης εξελίχθηκε η χτεσινή εξέταση στο μάθημα της Εκφρασης - Εκθεσης για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου. Κλήθηκαν να υιοθετήσουν και να αναλύσουν τις απόψεις που εκφράζονται σε άρθρο στο «Βήμα», υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ


ΣΕΛ.  34   -   35

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ