Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω οι Γερμανοί από το Χορτιάτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 2 Ιούνη οι Σύλλογοι και οι φορείς του Χορτιάτη,αντιδρώντας στην παρουσία στον τόπο τους των δολοφόνων Γερμανών νεοναζί, στο πλαίσιο της άσκησης «Dynamic MIX». Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στο μνημείο των πατριωτών του Χορτιάτη που έπεσαν θύματα της κτηνωδίας των κατακτητών.

Η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων απαιτεί να μπει τέρμα στη μεγάλη πρόκληση στη μνήμη και την ιστορία του τόπου τους, που θρήνησε 149 πατριώτες, όταν το 1944 κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους οι Γερμανοί τους έκαψαν στους φούρνους του χωριού.

Οι Σύλλογοι και μαζικοί φορείς του Χορτιάτη καταγγέλλουν την υποτέλεια της κυβέρνησης προς τα ΝΑΤΟικά αφεντικά της. Καταγγέλλουν τη μετατροπή της περιοχής τους σε ξέφραγο αμπέλι των σύγχρονων φονιάδων, που οργανώνουν στρατόπεδα, στήνουν πυραύλους, κυκλοφορούν πάνοπλοι και προκαλούν την οργή των κατοίκων.

Φορτισμένοι από τον πόνο του χαμού των γονιών, των αδελφών και των παππούδων τους, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του Χορτιάτη δηλώνουν πως δε θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η αισχρή πρόκληση. Απαιτούν να φύγουν οι νεοναζί από τα ποτισμένα με αίμα χώματα της περιοχής, να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση που αποτελεί γενική πρόβα για το νέο θανατικό που ετοιμάζονται να σπείρουν στα Βαλκάνια. Με σύνθημα δε θέλουμε άλλα ολοκαυτώματα, θέλουμε ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς, καλούν τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Καλούς όλους τους κατοίκους, τον αγωνιζόμενο λαό να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση αντίστασης και αξιοπρέπειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ