Πέμπτη 1 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ Β` ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Δε γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα

ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Ασυρο

Status

ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Ασυρο
Την άρνησή τους να γίνουν συνένοχοι στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, δηλώνουν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Τύπο στρατιώτες που υπηρετούν σε μονάδες του Β` Σώματος Στρατού, το οποίο εντάσσεται στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Οι στρατιώτες καλούν το λαό να αντιδράσει και να ματαιώσει τις αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή, που προμηνύουν ένα νέο μακέλεμα εναντίον αθώων.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Εμείς οι Ελληνες φαντάροι, που υπηρετούμε για ενάμιση χρόνο τη θητεία μας, που διακόπτουμε την κοινωνική μας ζωή και κάθε άλλη μας δραστηριότητα, που δεν απολαμβάνουμε και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης - είτε στην εννιάμηνη υποχρεωτική εξορία της παραμεθόριου, είτε στην "ευνοϊκή μετάθεση" στον τόπο διαμονής μας (400 χλμ μακριά!!!) με εξαντλητικό ωράριο, υπηρεσίες, εκπαίδευση, Ασκήσεις.

Εμείς οι Ελληνες φαντάροι, που χρησιμεύουμε πολλές φορές και σαν υπηρεσία μαζικών συγκοινωνιών, πυροσβεστική υπηρεσία, υπηρεσία αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών (σεισμός), παρατηρούμε πως τείνουν να μας κάνουν συνένοχους στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή μας στην άσκηση "Dynamic MIX". Η DM είναι μια γενική καθολική πρόβα αντιμετώπισης κρίσεων - αστάθειας - συρράξεων - ανεπιθύμητων εξελίξεων για τα συμφέροντά τους στη ΝΑ Ευρώπη (π. χ. Κόσσοβο). Δείχνει τις προθέσεις των ιμπεριαλιστών για το μέλλον της περιοχής το επόμενο διάστημα (διάλυση Γιουγκοσλαβίας, ανατροπή Μιλόσεβιτς στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους).

Εμείς, οι Ελληνες φαντάροι καλούμε τον κόσμο που δεν έχει κανένα συμφέρον από ένα νέο αιματοκύλισμα να ανατρέψει - ματαιώσει τις επερχόμενες επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς των Βαλκανίων, ενός νέου μακελειού αθώων ανθρώπων.

Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. Απαιτούμε, κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία. Να γυρίσουν οι φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία, Κόσσοβο. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org