Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δικομματικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΥ ...ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «παίζει» στα ελληνικά «μίντια» για τις χτεσινές εξελίξεις στη Βουλή και είναι σίγουρο πως αυτό κάποιους βολεύει. Αυτούς που δε θέλουν να καταλάβει ο κόσμος τι έγινε, γιατί έγινε και τι στόχους έχει.

Είναι προφανές ότι κάποιοι θέλουν να κυριαρχήσουν ερωτήματα, του είδους «πώς ήξερε ο Καραμανλής ότι ο Παπανδρέου θα κάνει πρόταση δυσπιστίας» και ήταν έτοιμος, και όχι η ουσία των όσων λένε για την οικονομία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί το δικομματικό θέατρο στη Βουλή. Κάποιοι χρειάζονται και δικομματικό «σίριαλ» εκτός Βουλής, όσο το δυνατόν πιο «πιπεράτο», γεμάτο υπονοούμενα, καχυποψία και σασπένς, για να κρατιούνται οι τηλεθεατές μπροστά στην οθόνη.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'χει πάντως το πράγμα, πάμε «τρέχοντας» σε ένα πενθήμερο (μέχρι το βράδυ της Κυριακής) δικομματικής πόλωσης και τεχνητής όξυνσης. Ενα πενθήμερο, που φαίνεται να μη χαλάει τη διάθεση ούτε των «μπλε», ούτε των «πράσινων»!

Γιατί, άλλωστε; Τέτοιες καταστάσεις προκαλούν «σύσφιξη» στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, οι εργαζόμενοι παρακολουθούν εκστασιασμένοι τις ανούσιες κοκορομαχίες, τα πραγματικά προβλήματα πάνε περίπατο και ό,τι δημιουργεί μπελάδες στο κατεστημένο πάει στο περιθώριο.

Οσο για τον μέσο Ελληνα πολίτη - που τραβάει όσα τραβάει - τι, άραγε, θα σκεφθεί για όσα συνέβησαν; Μάλλον ότι κάποιοι επιλέγουν να είναι ...«στον κόσμο τους», που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό κόσμο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ στις πρώτες και πρώιμες αναλύσεις, που ακούστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής, μάλλον ...σύγχυση φανέρωναν. Για παράδειγμα, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για πολλή ώρα μετά την ανακοίνωση της συζήτησης περί ψήφου εμπιστοσύνης, δεν έδειχναν καθόλου σίγουροι, αν πέτυχαν αυτό που ήθελαν ή όχι. Αν ήξεραν, φυσικά, τι ακριβώς ήθελαν...

Και οι κυβερνητικοί βουλευτές, πάντως, δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση, στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους. Αλλωστε, ακούγεται τουλάχιστον λίγο περίεργο να εξηγείς ότι ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης, ακριβώς γιατί εμπιστεύεσαι την κυβέρνησή σου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ