Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ

Νέο δικαστήριο στήνεται σήμερα σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ. Χτες αθωώθηκε πανηγυρικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ, Γιάννης Καρακάσης, που διωκόταν για την ανάρτηση πανό στο πλαίσιο της τελευταίας προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα Πέμπτη, στο Πταισματοδικείο Γρεβενών δικάζεται ο Νίκος Τάτσιος, στέλεχος του ΚΚΕ, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του τον Αύγουστο του 2004, ως γραμματέα τότε της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ, με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ καταγγέλλει πως πρόκειται για μεθοδευμένη ενέργεια που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια της τρομοκράτησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. «Γνωρίζουν πολύ καλά πως τα σκληρά μέτρα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων και από νωρίς φροντίζουν να πάρουν μέτρα για να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν το κίνημα.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να δημιουργήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που χρειάζονται για τέτοιου είδους ενέργειες. Τρομονόμοι, "ευρωσύνταγμα", κάμερες παρακολούθησης, δικαστικές διώξεις, όλα στην υπηρεσία κατατρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη βραδιά της εκδήλωσης η αστυνομική παρουσία ήταν απροκάλυπτη και υπερβολική.

Δεν είναι τυχαίο επίσης που το σκηνικό της τρομοκράτησης στήθηκε σε μια εκδήλωση της νεολαίας που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και το μέλλον του κινήματος».

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να λυγίσουν το αγωνιστικό φρόνημα του εργαζόμενου λαού, πολύ περισσότερο της νεολαίας και των κομμουνιστών. «Αντίθετα ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο τη θέληση και δυναμώνουν τον αγώνα για διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, που στο επίκεντρο θα έχει τους εργαζόμενους και θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία των Γρεβενών να καταδικάσουν όσους προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές της αντίστασης και της ελπίδας, όσους επιδιώκουν να εμποδίσουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, εκείνους που θέλουν να βάλουν τη νεολαία στη γωνία, να τρώει κουτόχορτο και να μην αγωνίζεται, να μη διεκδικεί το μέλλον που της ανήκει. «Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε κάθε άλλη φωνή που καλλιεργεί τη μοιρολατρία και το ασυμβίβαστο και να στηρίξει τις συνεπείς δυνάμεις του ΚΚΕ, της αντίστασης, της ανυπακοής και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για μια καλύτερη ζωή», καταλήγει η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης(2015-07-02 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση(2008-12-20 00:00:00.0)
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη νεολαία(2005-10-22 00:00:00.0)
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία(2005-10-21 00:00:00.0)
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία(2005-10-20 00:00:00.0)
Τρομοκρατούσαν αλλοδαπούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση!(2004-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ