Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Πολιτικό μνημόσυνο στη Μελβούρνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πολιτικό μνημόσυνο για το Χαρίλαο Φλωράκη που διοργάνωσε η Επιτροπή Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την Κυριακή 5 του Ιούνη. Ενας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Μελβούρνης πήρε μέρος στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Συνδέσμου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Η αίθουσα ήταν στολισμένη με πολλές φωτογραφίες του αείμνηστου σ. Χαρίλαου Φλωράκη. Στο κέντρο της αίθουσας βρισκόταν μια μεγάλη φωτογραφία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ στολισμένη με γαρίφαλα και με υπότιτλο τη χαρακτηριστική του φράση «Ενα είναι το Κόμμα-ΚΚΕ».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο νέος σε ηλικία σ. Σταύρος Στρατέας ο οποίος με μια εμπεριστατωμένη ομιλία αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Χαρίλαου Φλωράκη που ήταν μια ζωή γεμάτη θυσίες για την εργατική τάξη της Ελλάδας και το κόμμα της, το ηρωικό ΚΚΕ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γραμματέας της Πολιτειακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας, Andrew Irving, ο οποίος εξήρε τη ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη και τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν το ΚΚΕ με το ΚΚ Αυστραλίας.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Σταματόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης και Βικτωρίας, ο Γιώργος Κατσουράκης, Πρόεδρος του Εργατικού Συνδέσμου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο Σταύρος Ανδριανόπουλος, στέλεχος της Ομοσπονδίας Κοινοτήτων Βικτωρίας ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, το λόγο πήραν ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών που όλοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη ακτινοβολία του Χαρίλαου Φλωράκη και του ΚΚΕ στην Ελλάδα και σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η νεαρή φοιτήτρια Κούλα Καλλιωνίδου - 21 χρονών - η οποία παρόλο που δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα, μίλησε με τα πιο συγκινητικά λόγια για το Χαρίλαο Φλωράκη και στη συνέχεια απάγγειλε στίχους από γνωστά ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου που έκανε φυλακή μαζί με τον παππού της Νικόλα Καλλιωνίδη.

Στη συνέχεια έγιναν προσφορές για το ΚΚΕ στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη και συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.175 δολαρίων Αυστραλίας τα οποία πρόσφεραν οι ακόλουθοι επώνυμοι και ανώνυμοι συμπατριώτες:

- Πάνος Σταματόπουλος, 100.00

- Αντώνης Πάσχος, 100.00

- Γιάννης Καραγλάνης, 100.00

- Σάββας Λιούπας, 100.00

- Βασίλης Κατσικαλής, 100.00

- Σπύρος Κόκκινος, 100.00

- Σταύρος Στρατέας, 100.00

- Κων/νος Μύχος, 50.00

- Βασίλης Σαργιανίδης, 50.00

- Θεόδωρος Τσακίλος, 50.00

- Αθανάσιος Χριστόπουλος, 20.00

- Νικόλαος Βλάχος, 20.00

- Γιάννης Βασιλακόπουλος, 20.00

- Γιώργος Σαρχάνης, 20.00

- Χρίστος Κιντίδης, 20.00

- Κούλα Καλλιωνίδου, 10.00

- Δημήτρης Τσιαούσης, 10.00

- Γαβριήλ Κατσαμάς, 10.00

- Κανάρης Κυριακόπουλος, 10.00

- Συνεισφορά ανωνύμων, 185.00


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ