Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Σύγχρονοι ... ιεροεξεταστές

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Η ...πλανηταρχία και τα «τσιράκια» της, με τη βοήθεια των φιλικά προσκείμενων προπαγανδιστικών τους μηχανισμών, έκριναν ότι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ και Ενγκελς αποτελεί το «πιο επικίνδυνο» από όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν! Την πρωτοβουλία για την κατάρτιση της «μαύρης λίστας» με τα «10 πιο επικίνδυνα» βιβλία που εκδόθηκαν τον 19ο και 20ό αιώνα, επίσημα, την είχε το εβδομαδιαίο περιοδικό «Human Events» (εκφράζει τις θέσεις και απόψεις συντηρητικών και αντιδραστικών κύκλων στις ΗΠΑ) επί των ημερών πλανηταρχίας του Τζ. Μπους. Για τη σύνταξη της λίστας κλήθηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους - προφανώς με το αζημίωτο - 74 «σοφοί», μεταξύ των οποίων και 15 καθηγητές, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί!

Μετά από «βαθιά μελέτη», οι εν λόγω «ερευνητές», καταναλώνοντας όλη τη «φαιά ουσία» που διέθεταν... διαπίστωσαν πως: Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ και Ενγκελς, από το οποίο μαθαίνουμε ότι προήλθε η Αυτοκρατορία του Κακού, δηλαδή η Σοβιετική Ενωση, είναι το πιο επικίνδυνο βιβλίο (74 ψήφοι). Ακολουθεί στη 2η θέση ο «Αγών μου» του Χίτλερ (41 ψήφους), επειδή κρίθηκε πως φέρει «άμεση ευθύνη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα» και στην 3η θέση το «Κόκκινο Βιβλίο» του Μάο Τσε Τουγκ. Ξαναβρίσκουμε τον Μαρξ στην 6η θέση (με το «Κεφάλαιο»), ενώ από τη μαύρη λίστα δεν ξέφυγαν ο Νίτσε (9η θέση) με το «Πέρα από το Καλό και το Κακό» και ο Κέινς με τη «Γενική Θεωρία της Απασχόλησης, του Τόκου και του Χρήματος» (10η θέση).

Οι «σοφοί» Αμερικανοί «ερευνητές» προσπαθούν να αποδείξουν πως για όλα τα δεινά του κόσμου φταίνε οι κομμουνιστές και γενικότερα η προοδευτική - αριστερή διανόηση. Ετσι, βάζουν τους θεμελιωτές του επιστημονικού σοσιαλισμού (Μαρξ - Ενγκελς) και υπέρμαχους της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στο ίδιο τσουβάλι με τον Χίτλερ και τους υπέρμαχους του φασισμού - ναζισμού. Στα πλαίσια αυτά, κατηγορούν τους δύο πρώτους ότι ευθύνονται «περισσότερο από τον τρίτο», για δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς από πολέμους, λιμούς, επαναστάσεις και γενοκτονίες!

Το ότι βρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων που συνεργάστηκαν για την κατάρτιση της λίστας με τα «επικίνδυνα» και «βλαβερά» βιβλία - παροτρύνοντας τους διάφορους «θερμόαιμους» να τα ρίξουν στην πυρά - δεν αποτελεί έκπληξη αλλά κατάντια. Ομως, πάντα υπάρχουν οι «καλοθελητές», που προσφέρουν - με ή χωρίς το αζημίωτο - τις καλές τους υπηρεσίες στους κάθε είδους «ιεροεξεταστές». Το να πει κανείς «άξιος ο μισθός τους», ίσως είναι λίγο, καθώς, με τη στάση τους, εκκολάπτουν το «αυγό του φιδιού». Το θέμα, είναι να τους απομονώσουν οι λαοί του κόσμου, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Γιατί, αν περιμένουμε να βγει το «φίδι» από το αυγό του, για να δούμε αν είναι «κόμπρα» ή λιγότερο δηλητηριώδες, θα είναι πολύ αργά.


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ