Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να πάρουν όλοι θέση

Η πρόσφατη, παράνομη απόλυση ενός εργαζομένου και προέδρου νεοσυσταθέντος σωματείου στο Δήμο Αμαρουσίου, επειδή «τόλμησε» να διαφυλάξει το νόμιμο ωράριο εργασίας του, δεν αποκαλύπτει μόνο τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία, που κυριαρχεί στους χώρους δουλιάς, ακόμη και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ακόμη χαρακτηριστική απόδειξη του ρόλου των τελευταίων, ως αιχμή του δόρατος, στη γενικότερη πολιτική της προώθησης και εφαρμογής των αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δούλευε ως οδηγός στη δημοτική συγκοινωνία και ενώ ο ημερήσιος χρόνος εργασίας όλων των οδηγών είναι 6,5 ώρες, η διοίκηση του δήμου θέλει να επιβάλει μέχρι και 10 ώρες δουλιά ημερησίως και, μάλιστα, χωρίς διάλειμμα. Οταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και με παράνομες διαδικασίες απολύθηκε.

Τον λόγο έχουν τώρα, τα ΔΣ των εργατικών σωματείων του δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα. Κι έχουν όλοι υποχρέωση, να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση, τόσο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, όσο και στην επιχείρηση επιβολής των αντεργατικών εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ